Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Βιβλίο – «Κομοτηνή στο πιάτο» μέσα από 174 αυθεντικές συνταγές

Βιβλίο – «Κομοτηνή στο πιάτο» μέσα από 174 αυθεντικές συνταγές

0
Βιβλίο – «Κομοτηνή στο πιάτο» μέσα από 174 αυθεντικές συνταγές
Νέα έκδοση από την Κάπα Εκδοτική

Η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος καταγράφουν το γαστρονομικό μωσαϊκό της πρωτεύουσας της Θράκης μέσα από εμβληματικά πιάτα των ουκ ολίγων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 100 χρόνια.

Νέα έκδοση από την Κάπα Εκδοτική μας προσκαλεί στο πολυσυλλεκτικό τραπέζι της Κομοτηνής και μας βάζει στις κουζίνες των ανθρώπων της. Καμιά 20αριά πληθυσμιακές ομάδες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο αιώνα -από τους Ανατολικορωμυλιώτες μέχρι τους Σαρακατσάνους και τους Τουρκογενείς και από τους ντόπιους μέχρι τους Καππαδόκες, τους Πομάκους, τους Πόντιους και τους Ρομά, για να αναφέρουμε κάποιους ενδεικτικά- δίνουν το γευστικό «παρών» με χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας τους συνθέτοντας τη μεγάλη εικόνα της γαστρονομίας της Κομοτηνής.

Οι συγγραφείς, Θεανώ Πασχάλη και Ζαφείριος Τσάκος, θωρούν πως η γαστρονομική παράδοση ενός τόπου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά στοιχεία του. Με οδηγό την παραδοχή αυτή, οι δύο τους -που ασχολούνται αρκετά χρόνια με τον πολιτισμό στην Κομοτηνή- συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 αυθεντικές συνταγές αναδεικνύοντας το μεγάλο γαστρονομικό μωσαϊκό της περιοχής, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εκατό χρόνια, από τις πολιτισμικές ζυμώσεις και επιρροές που δέχτηκε.

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

Έπειτα από συναντήσεις και συνεστιάσεις με πολιτισμικούς φορείς και εκπροσώπους πολλών πληθυσμιακών ομάδων που ζούνε και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κομοτηνής, συνέγραψαν το βιβλίο «Κομοτηνή στο πιάτο», μια προσπάθεια που πηγάζει από ένα αίσθημα προστασίας, υπεράσπισης και ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης της πόλης, από ένα αίσθημα τιμής προς τους προγόνους και από τη διάθεση να μάθουν οι νέες γενιές τις παλιές επισιτιστικές συμπεριφορές και συνήθειες του τόπου τους.

Info

Κομοτηνή στο πιάτο, Θεανώ Πασχάλη-Ζαφείριος Τσάκος

Σελίδες: 240 με σκληρό εξώφυλλο

ISBN: 978-960-628-245-4

Περισσότερα: kapaekdotiki.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.