Αρχική Blogs Cook 'N Roll «Από την Πόλη Έρχομαι» και στην κορφή …το Mega

«Από την Πόλη Έρχομαι» και στην κορφή …το Mega

0
«Από την Πόλη Έρχομαι» και στην κορφή …το Mega

Στις μνήμες, τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Πόλης, αποφάσισε να ποντάρει το Μεγάλο Κανάλι. Για να δούμε, αν θα του βγει.

Στις μνήμες, τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Πόλης, αποφάσισε να ποντάρει το Μεγάλο Κανάλι. Για να δούμε, αν θα του βγει.

Στις μνήμες, τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Πόλης, αποφάσισε να ποντάρει το Μεγάλο Κανάλι. Και φυσικά στο θυμικό μας –και στα πλούσια συναισθήματα που ακόμη γεννάει μέσα μας ο μαγικός αυτός τόπος, με τον οποίο συνδέεται με δεσμούς αίματος ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων. Σύντομα, λοιπόν, ξεκινάει τη νέα του σειρά, «Από την Πόλη Έρχομαι», που θα μας ταξιδεύει στα παζάρια, τα σοκάκια και τις κουζίνες της Κωνσταντινούπολης. Οδηγός μας και ξεναγός μας στα μέρη και στα υλικά, και αφηγήτρια των ιστοριών που έχει να μας διηγηθεί η λατρεμένη πόλη του Βοσπόρου, θα είναι μια πολύ δραστήρια γυναίκα, Πολίτισσα απ’ τους παππούδες της, που αρκετοί έχουν χαρακτηρίσει «Σύγχρονη Λωξάντρα»: η Μαρία Εκμετσίογλου. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μαγείρισσες της Πόλης, ιδιοκτήτρια δύο εστιατορίων στην Κωνσταντινούπολη και ενός στη Σμύρνη. Το ένα δε από αυτά, «ο Κήπος της Εδέμ», σύμφωνα με δημοσίευμα του famecook, έχει καταταχτεί από τη «Χουριέτ» στα 10 καλύτερα της Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή είναι γυρισμένη εξολοκλήρου στην Πόλη και την Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο από τα Πριγκηπονήσια. Αν η παρουσιάστρια «το ’χει» εκτός απ’ τη μαγειρική και με το γυαλί, αν βγάζει έστω και τη μισή από την πληθωρικότητα και τη θέρμη, με την οποία έχουμε συνδέσει μέσα μας τη «Λωξάντρα», κι αν το όλο πράγμα δεν έχει φτιαχτεί «με τα ψέματα» και «στο πόδι» λόγω κρίσης, θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον. Αναμένοντας την πρεμιέρα, περιοριζόμαστε σε μια γεύση απ’ το τρέιλερ, κι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του…

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com