Αρχική Διατροφή Doctor Food Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με τη σωστή διατροφή.

Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με τη σωστή διατροφή.

0
Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με τη σωστή διατροφή.

Η κυτταρίτιδα αποτελούσε, αποτελεί και θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας και αισθητικής των γυναικών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή το σωματικό τους βάρος.

Η κυτταρίτιδα αποτελούσε, αποτελεί και θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας και αισθητικής των γυναικών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή το σωματικό τους βάρος.

Της Αικατερίνης Καραφωτιά – Διαιτολόγος Διατροφολόγος BSc, SRD

Τα αίτια του προβλήματος είναι τόσο κληρονομικά όσο και περιβαλλοντικά, με τις συνήθειες διατροφής, άσκησης και φυσικής δραστηριότητας να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην ανώμαλη εναπόθεση λίπους στον υποδόριο συνδετικό ιστό και την κατακράτηση υγρών στην υποδερμίδα που όσο επιδεινώνονται, λόγω της κυκλοφορικής ανεπάρκειας που δημιουργείται, αποδίδουν στο δέρμα τη γνωστή όψη “φλούδας πορτοκαλιού”.

Κάθε φορά που ο καιρός ζεσταίνει και πλησιάζει το καλοκαίρι, αυξάνονται οι ανησυχίες των γυναικών για το σώμα και τη γενικότερη εμφάνισή τους. Αυτή την περίοδο του έτους το πρόβλημα της κυτταρίτιδας απασχολεί τις γυναίκες περισσότερο από ποτέ και αναζητούν διάφορους τρόπους για να την αντιμετωπίσουν. Ωστόσο, το πρόβλημα της κυτταρίτιδας είναι γενικότερο και η λύση του δεν συνίσταται απαραίτητα στην απώλεια του περιττού σωματικού βάρους. Έχει να κάνει περισσότερο με την αλλαγή του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό, με σκοπό την υιοθέτηση ενός γενικότερα υγιεινού τρόπου διατροφής.
Είναι ουσιαστικής σημασίας, λοιπόν, να έχει κανείς μια μακροπρόθεσμη προοπτική όσον αφορά στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας και την αντιμετώπισή του.

Όσο νωρίτερα υιοθετήσετε τις παρακάτω συμβουλές, τόσο αποτελεσματικότερα θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης τόσο για τις φυτικές ίνες, όσο και για τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, διότι επιβραδύνουν τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
Μειώστε την πρόσληψη κορεσμένων και trans λιπαρών που περιέχονται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, τα τηγανιτά, γλυκά και αλμυρά snacks. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως είναι τα ψάρια, το ελαιόλαδο και οι ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί, διότι έχει φανεί πως βοηθούν στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου συνδετικού ιστού.
Μειώστε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης που ευνοούν αφενός την κατακράτηση υγρών στους ιστούς και αφετέρου την αποθήκευση λίπους στο σώμα.
Αυξήστε την κατανάλωση υγρών –ειδικά του νερού- για την αντιμετώπιση της κατακράτησης μέσω της αυξημένης διούρησης.
Ασκηθείτε περισσότερο, ακόμη και εάν η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας συνίσταται σε απλές ασκήσεις όπως το περπάτημα, οι σκάλες και οι δουλειές στο σπίτι.
 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!