Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Τρία εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Παλυβού για ξεχωριστά, χειμωνιάτικα βράδια

Τρία εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Παλυβού για ξεχωριστά, χειμωνιάτικα βράδια

0
Τρία εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Παλυβού για ξεχωριστά, χειμωνιάτικα βράδια

Δύο «καθαρόαιμα» Αγιωργίτικα παλαίωσης και ένα χαρμάνι από Cabernet Sauvignon και  Syrah για τα χειμωνιάτικα κρεατικά, τα καπνιστά τυριά και τα αλλαντικά της οινόφιλης συντροφιάς.

Ένα παλιό αγρόκτημα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας και τα αμπέλια γύρω του μαρτυρούν οινική παράδοση χρόνων, τέτοια ώστε κανείς στην οικογένεια Παλύβου να μην θυμάται πότε φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι. Το 1995 το παλιό παραδοσιακό πατητήρι έδωσε τη θέση του στο σύγχρονο οινοποιείο που απλώνεται στην οινοπαραγωγική ζώνη του Αγιωργίτικου. Σε έναν τόπο, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τη σπουδαία ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Κτήμα Παλυβού κατέχει έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες της Νεμέας. Πάνω από 300 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγω με Αγιωργίτικο αλλά και με Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah προσφέρουν εκλεκτούς οίνους στους λάτρεις του καλού κρασιού. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και ανοιχτό σε περιηγήσεις στους αμπελώνες, σε ξεναγήσεις στο χώρο παραγωγής και γευσιγνωσίες. Από τα εκλεκτά κρασιά του δοκιμάζουμε τον «Πλούτο»,  το «Ammos Terra Leone» και το «Κτήμα Παλυβού Νεμέα».

Πλούτος

Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

Κρασί από πάντρεμα Cabernet Sauvignon και Syrah που παλαιώνεται 12 μήνες σε καινούρια δρύινα Γαλλικά βαρέλια και 6-8 μήνες στη φιάλη. Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, ώριμα φρούτα και μπαχαρικά, πλούσιες τανίνες με μακρόχρονη επίγευση και πολυπλοκότητα χαρακτηρίζουν κάθε γουλιά από τούτο τον οίνο που θα απολαύσετε με πικάντικα κόκκινα κρέατα, αρωματικές σάλτσες, ωμά αλλαντικά και λουκάνικα. Αγαπάει τα αλμυρά τυριά και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα γαλλικά μπρι και καμαμπέρ.

Ammos Terra Leone

Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)

Ένα μονοποικιλιακό κρασί, 100% αγωργίτικο, παλαιωμένο για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια (γαλλικά 80%, αμερικάνικα 20%), 100% καινούρια, και για 6 μήνες στη φιάλη στο οινοποιείο. με υπέροχο πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα σοκολάτας, κακάο, καφέ, καψαλισμένου ψωμιού, κερασιού και δαμάσκηνου, ο βελούδινος αυτός οίνος ταιριάζει με ζουμερά κόκκινα κρέατα και πικάντικες σάλτσες, αγαπάει την ινδική κουζίνα και τα καπνιστά τυριά.

Κτήμα Παλυβού Νεμέα

Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα

100% Αγιωργήτικο, παλαιωμένο για 12μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (30% καινούρια, 30% δεύτερης χρήσης και 30% τρίτης χρήσης) και για 6 μήνες στη φιάλη στο οινοποιείο, το κρασί αυτό έχει αδυναμία στο τυρί τσένταρ και τα ζουμερά κόκκινα κρέατα με πληθωρικές σάλτσες.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.