Ρεφόσκο

0
Ρεφόσκο

Η Νικολέτα Μακρυωνίτου ανοίγει ένα μπουκάλι βαθύ κόκκινο Ρεφόσκο, ενώ αφήνει άλλο ένα για να το ανοίξει μετά από λίγα χρόνια, γεμάτη περιέργεια για την εξέλιξή του.

Ρεφόσκο κλώνος Μερκούρη, Αποδεικτικές Οινοποιήσεις 2007

Ο τόπος: Ο αυτόριζος ιστορικός αμπελώνας του 1870, του Κτήματος Μερκούρη, βρίσκεται στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο. Μεταξύ άλλων πειραματίζονται με σταφύλια των ποικιλιών Μαυροδάφνης και Refosco, διερευνώντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Οι δυο αυτές αποδεικτικές -όπως χαρακτηρίζονται- οινοποιήσεις κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Το κρασί: Πρόκειται για Τοπικό Οίνο περιοχής Λετρίνων, βασισμένο στην ιταλική ποικιλία Refosco, που τα χαρακτηριστικά της είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα, τα πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων, οι νότες σοκολάτας, ώριμου δαμάσκηνου, καπνού και δέρματος, που δένουν αρμονικά με τα αρώματα βανίλιας και κανέλας του βαρελιού. Στόμα με γωνίες και ζωηρές τανίνες, που του επιτρέπουν την αντοχή στο χρόνο.

Η αρμονία: Αγαπά το κυνήγι και γενικότερα τα κόκκινα κρέατα, τις πολύπλοκες και πικάντικες σάλτσες, αλλά και τα σκληρά τυριά. Είναι από τα κρασιά που επιδέχονται παλαίωση 5 με 8 χρόνων, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παρουσιάσει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Τιμή: 19,50 ευρώ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com