Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Πρώτα μας έκλεψαν τη ματιά…

Πρώτα μας έκλεψαν τη ματιά…

0

…και ύστερα τον ουρανίσκο. Ιδού μερικές απ’ τις ετικέτες της οινικής αγοράς που μας γοήτεψαν.

…και ύστερα τον ουρανίσκο. Ιδού μερικές απ’ τις ετικέτες της οινικής αγοράς που μας γοήτεψαν.

Καλωσήρθατε στη νέα εποχή
Τα χρόνια του φολκλόρ σχεδιασμού (που έδωσε και αρκετά δείγματα αυθεντικού …κιτς) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τουλάχιστον όσον αφορά τις ετικέτες των κρασιών. Με μια πραγματική βόλτα στις κάβες, αλλά και μια εικονική στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να το διαπιστώσει, χαζεύοντας φρέσκες ετικέτες με έμπνευση και φαντασία, γεμάτες πρωτοτυπία, καλλιτεχνική ανησυχία κι ενίοτε μπόλικο χιούμορ…

Οι τελευταίοι επιζώντες
Οι ετικέτες της Αχάια Κλάους, που διατηρούν το ρουστίκ χαρακτήρα τους, είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που έμειναν να θυμίζουν τις παλιές εποχές, τις τεχνοτροπίες και τις νοοτροπίες τους:

Love at first sight
Κρίση ξε-κρίση, τα ελληνικά οινοποιεία αναζητούν τον πιο ντιζαϊνάτο εαυτό τους, λανσάροντας τις φιάλες τους με δημιουργικές ετικέτες που ανεβάζουν το image τους και φυσικά τις πωλήσεις. Άλλωστε, κι οι πιο ψαγμένοι λάτρεις του κρασιού θαμπώνονται από την εξωτερική εμφάνιση – ακόμα κι αν ισχύει η λαϊκή ρήση πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», οι πιθανότητες να δοκιμάσει κανείς ένα κρασί με ελκυστική όψη είναι σαφώς μεγαλύτερες από το αντίθετο. Μετά από έναν μεθυστικό περίπατο στον ελληνικό αμπελώνα, ξεδιαλέξαμε από τα ράφια της κάβας εκείνες τις ετικέτες που αιχμαλώτισαν το μάτι μας… Κάτι σαν love at first sight.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.