Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Οινογευσία και masterclass για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

Οινογευσία και masterclass για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

0
Οινογευσία και masterclass για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου
Εικόνα: Unsplash

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου διοργανώνοντας δύο παράλληλες εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Πρόκειται για το masterclass «Το Ξινόμαυρο στα καλύτερά του!» και την έκθεση οινογευσίας «Τα ΒορΟινά του Ξινόμαυρου». Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίσουν τις πτυχές της πολυδυναμικής και πολυδιάστατης αυτής ποικιλίας, αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, εμπόριο οίνων, sommelier, wine experts, οινοδημοσιογράφους κ.τλ., που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο Ξινόμαυρο και στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens (οδός Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα) με ώρες:

– Masterclass: 18:00-20:00

– Έκθεση οινογευσίας: 18:00-22:00

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται κράτηση, συμπληρώνοντας διαφορετική φόρμα εγγραφής για την κάθε εκδήλωση.

Masterclass: Το Ξινόμαυρο στα καλύτερά του!

Οι «Οινοποιοί Boρείου Ελλάδος» επιλέγουν το καλύτερο κρασί της γκάμας τους βασισμένο στο Ξινόμαυρο, για να αποδείξουν πώς αυτή η ποικιλία κατακτά όλες τις αγορές του κόσμου.

Με την καθοδήγηση, τις εμπεριστατωμένες γνώσεις και κυρίως την ικανότητά του να τις μεταδίδει, ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα μας ταξιδέψει νοερά στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπου κυρίως καλλιεργείται το Ξινόμαυρο και παράγει κρασιά της ποικιλίας, που επάξια αναδεικνύουν το βάθος των ξεχωριστών και μοναδικών χαρακτηριστικών της.

Περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στη διεύθυνση rb.gy/3bdfd1

Έκθεση οινογευσίας «Τα ΒορΟινά του Ξινόμαυρου»

Εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» με κρασιά της ποικιλίας Ξινόμαυρο, στη 1 Νοεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου!

Τα αγαπημένα «ΒορΟινά» για πρώτη φορά ντύνονται με την πολύχρωμη φορεσιά του Ξινόμαυρου παρουσιάζοντας την πλούσια χρωματική και γευστική του παλέτα, με κρασιά ένδειξης ΠΟΠ ή ΠΓΕ, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνι, λευκά, orange, ροζέ, ερυθρά, νεαρά και παλαιωμένα, ξηρά ή αφρώδη και άλλα, από τα ονομαστά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας.

Στην έκθεση το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει από τα τραπέζια όπου θα είναι τοποθετημένες φιάλες με Ξινόμαυρο όλες τις εκφράσεις του, από τις 4 ζώνες ΠΟΠ της ποικιλίας μέχρι ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στη διεύθυνση rb.gy/ymlwxu

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!