Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Μελισσουργός 2007

Μελισσουργός 2007

0
Μελισσουργός 2007

Ένα γλυκό κρασί που μας έρχεται από τη Δράμα, με το στίγμα της αρρενωπής ποικιλίας Merlot.

Ο τόπος: Το όμορφο κτήριο του οινοποιείου του Νίκου Λαζαρίδη βρίσκεται στην περιοχή της Αγοράς στη Δράμα. Οι αμπελώνες από όπου προκύπτει τούτο το εξαιρετικό γλυκό κρασί από την ιδιόμορφη οινοποίηση της αρρενωπής ποικιλίας Merlot, βρίσκονται σε υψόμετρο 220 μέτρων.

Το κρασί: Παράγεται από αποξηραμένα σταφύλια σε ειδικό ξηραντήριο στο οινοποιείο. Πρόκειται για επιτραπέζιο, φυσικώς γλυκό κρασί με σκούρο πορφυρό χρώμα και κεραμιδί ανταύγειες ωριμότητας. Έχει φίνα αρώματα φθινοπωρινών γλυκών φρούτων, όπως σύκο και ώριμο σταφύλι, κι ελαφρές νότες ελιάς και βουτύρου στη μύτη. Είναι κομψό και ισορροπημένο στο στόμα, αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλη συγκέντρωση, όγκο, σθένος που ισορροπεί τη γλύκα και την αρωματική ένταση αλλά και μεγάλη και πολύπλοκη επίγευση.

Η αρμονία: Κατά προτίμηση πίνεται μόνο του ως επιδόρπιο κρασί, ίσως με κάποια συντροφιά από φρέσκα ή ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά πάει πολύ καλά με πουτίγκες και με γλυκά που βασίζονται στη σοκολάτα. Από το οινοποιείο συστήνουν διάρκεια παλαίωσης από 15 μέχρι 20 χρόνια.

Τιμή: 19 ευρώ τα 500 ml

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com