Αρχική Διατροφή Doctor Food Αλκοόλ και δίαιτα; 4 tips για να τα συνδυάσεις

Αλκοόλ και δίαιτα; 4 tips για να τα συνδυάσεις

0
Αλκοόλ και δίαιτα; 4 tips για να τα συνδυάσεις

Δεδομένου ότι δε βγαίνετε και κάθε βράδυ για ποτό, όταν το επιλέγετε, υπάρχουν τρόποι να το απολαύσετε χωρίς να σας καταστρέψει τη δίαιτα.

Η υγιής προσπάθεια απώλειας βάρους δεν πρέπει να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του αλκοόλ, ειδικά για όσους το απολαμβάνουν και το θεωρούν μέσο κοινωνικοποίησης. Σχετική έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μικρές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο των χρόνων και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Αν θέλετε λοιπόν να απολαμβάνετε το ποτό σας, χωρίς να χαλάσετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας, ακολουθήστε φροντίστε για τα παρακάτω:

Κάντε το ποτό σας πιο ελαφρύ. Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το αγαπημένο σας ποτό, αν όμως βάζετε στο τζιν τόνικ που το «φορτώνει» με 80 θερμίδες, αντικαταστήστε το με κάποιο αναψυκτικό που έχει μηδέν θερμίδες ή με λίγο φρέσκο χυμό.

Αποφύγετε τα κοκτέιλ. Μια μαργαρίτα ή κάποιο άλλο κοκτέιλ με ζάχαρη μπορεί να περιέχει από 450 έως 600 θερμίδες! Αντί αυτών μπορείτε να πιείτε μια τεκίλα με λίγο φρέσκο χυμό και μια φέτα λάιμ ή μια βότκα με λίγο φρέσκο χυμό ή αναψυκτικό με μηδέν θερμίδες.

Κρασί και καθαρά οινοπνευματώδη. Προτιμήστε το κρασί και τα καθαρά οινοπνευματώδη ποτά που δίνουν περίπου 90 θερμίδες ανά μερίδα. Ειδικά το κρασί σας προσφέρει και αρκετά πολύτιμα για το σώμα συστατικά.

Γνωρίστε τα spritzers. Τα spritzers είναι τα ιδανικά ποτά για όσους κάνουν δίαιτα. Αποτελούνται από κρασί και αεριούχο νερό και περιέχουν τις μισές θερμίδες αλλά και τη μισή ποσότητα αλκοόλ από ένα κανονικό ποτήρι κρασί, δηλαδή περίπου 50 θερμίδες ανά ποτήρι.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.