Αρχική Ιστορίες Food Stories Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Όλα τα μέτρα

Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Όλα τα μέτρα

0
Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Όλα τα μέτρα

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΠΑΣΧΑ | Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, τον Επιτάφιο, την Ανάσταση, το τραπέζι της Λαμπρής

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΠΑΣΧΑ | Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, τον Επιτάφιο, την Ανάσταση, το τραπέζι της Λαμπρής

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα  συνεχίζει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα γνωστά υγειονομικά μέτρα (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10 τ.μ. μεταξύ των πιστών και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Με διπλή μασκα στις ακολουθίες. Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Σχετικά με τη Μεγάλη Παρασκευή. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών και το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού. 

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα ενώ οι λειτουργίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ολοκληρώνονται ως τις 21:00.

Από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Στο τραπέζι της Λαμπρής την Κυριακή του Πάσχα, δίνεται κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Επαναλειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες), από 3 Μαΐου 2021, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα.

Οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών, θα ισχύουν από 15 Μαΐου 2021.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.