Αρχική Ιστορίες Food Stories Κανέλα με τρέλα -θεραπεύει κι αδυνατίζει!

Κανέλα με τρέλα -θεραπεύει κι αδυνατίζει!

0
Κανέλα με τρέλα -θεραπεύει κι αδυνατίζει!

DOCTOR FOOD | Την ξέρουμε από παιδιά, λατρεύουμε το άρωμά της, τη μάθαμε στις κρέμες, τα γλυκά και τα κοκκινιστά, τώρα την απολαμβάνουμε και για τις θεραπευτικές και αδυνατιστικές ιδιότητές της!

Την ξέρουμε από παιδιά, λατρεύουμε το άρωμά της, τη μάθαμε στις κρέμες, τα γλυκά και τα κοκκινιστά, τώρα την απολαμβάνουμε και για τις θεραπευτικές και αδυνατιστικές ιδιότητές της!

Η κανέλα αποτελεί ένα μοναδικό μπαχαρικό που έχει απασχολήσει συχνά τους ειδικούς για τα σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Χαρακτηρίζεται θεραπευτική χάρη στα συστατικά που περιέχει. Σύμφωνα με το thetoc.gr κυριότερη ουσία της θεωρείται η σιναμαλδεύδη. Η σιναμαλδεύδη επιδρά στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό. Επίσης, άλλα συστατικά της κανέλας έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων. Παράλληλα, βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στόμαχου ενώ έχει θετική επίδραση στο έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου.

Η κανέλα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Κυριότερα οφέλη της κανέλας: • ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος • βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης • είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό • έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Επιπλέον η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.

Η κανέλα θεωρείται «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο, καθώς αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Σύμφωνα με tanea.gr διεγείρει και το μεταβολισμό και αν καταναλώνετε 1/2 έως 1 κουταλάκι τη μέρα στα φαγητά ή τα ροφήματα, χάνετε έως 1 κιλό το μήνα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.