Αρχική Διατροφή Doctor Food 8 προβλήματα που μπορεί να λύσει μια μπανάνα

8 προβλήματα που μπορεί να λύσει μια μπανάνα

0
8 προβλήματα που μπορεί να λύσει μια μπανάνα

Είναι τόσο νόστιμη, εύκολη στη μεταφορά και βρίσκεται σε αφθονία! Δείτε και πόσα σημαντικά ζητήματα του οργανισμού μπορεί να λύσει συμβάλλοντας στη μείωση της υπερπρόσληψης φαρμάκων.

Είναι τόσο νόστιμη, εύκολη στη μεταφορά και βρίσκεται σε αφθονία! Δείτε και πόσα σημαντικά ζητήματα του οργανισμού μπορεί να λύσει συμβάλλοντας στη μείωση της υπερπρόσληψης φαρμάκων.

1. Φούσκωμα-δυσκοιλιότητα: Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, που ενισχύει την πέψη και διεγείρει την αποβολή των τοξινών και βαρέων μετάλλων από το σώμα. Επιπλέον, έχουν προβιοτικές ιδιότητες και έτσι βοηθάνε την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Οι ίνες, το μαλακό μέρος του φρούτου λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό.

2. Στρες: Το άγχος, μεταξύ άλλων, μειώνει το επίπεδο του καλίου στον οργανισμό. Μια μπανάνα την ημέρα θα βοηθήσει τους παλμούς της καρδιάς, θα στείλει οξυγόνο στον εγκέφαλο και θα βοηθήσει στη διατήρηση στην επαρκή ποσότητα του νερού στο σώμα.

3. Υψηλή πίεση: Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, μέσω του αλατιού, και η έλλειψη καλίου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Οι ειδικοί συστήνουν μια μπανάνα κάθε πρωί για να κρατιέται η πίεση σε ισορροπία.

4. Αδυναμία συγκέντρωσης: Η μπανάνα είναι ιδανική για όσους ασχολούνται με πνευματική εργασία. Το κάλιο που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης, εστίασης και προσοχής.

5. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο – Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 η οποία επηρεάζει θετικά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συμπτώματος, μειώνοντας τους πόνους, τις εναλλαγές της διάθεσης και την κατακράτηση υγρών στο σώμα.

6. Κατάθλιψη -Οι μπανάνες περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει και απελευθερώνει τη σεροτονίνη, που είναι γνωστή ως το «εύθυμη ορμόνη». Μια μπανάνα την ημέρα είναι αρκετή για να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας και ευτυχίας.

7. Νεύρα: Με τις βιταμίνες Β που έχουν οι μπανάνες βοηθούν το νευρικό μας σύστημα να καλμάρει.

8. Αναιμία: Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε σίδηρο εντείνει την παραγωγή αιμογλομπίνης και βοηθάει σημαντικά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.