Αρχική Διατροφή Doctor Food 3 μύθοι που δε βοηθούν στο αδυνάτισμα

3 μύθοι που δε βοηθούν στο αδυνάτισμα

0
3 μύθοι που δε βοηθούν στο αδυνάτισμα

Πολλά γράφονται και λέγονται κατά καιρούς για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να χάσει κιλά. Δεν είναι όμως όλοι πάντα σωστοί και πετυχημένοι.

Πολλά γράφονται και λέγονται κατά καιρούς για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να χάσει κιλά. Δεν είναι όμως όλοι πάντα σωστοί και πετυχημένοι.

Της Αικατερίνης Καραφωτιά – Διαιτολόγος Διατροφολόγος BSc, SRD

No1 μύθος: Το βραδινό φαγητό με παχαίνει. H ώρα δεν καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας αφομοιώνει τις θερμίδες. Ένα πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά γεύμα, είτε το φάτε βράδυ είτε μεσημέρι, θα σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Αυτό που σας παχαίνει στην πραγματικότητα το βράδυ είναι τα φορτωμένα με θερμίδες τρόφιμα που συνήθως καταναλώνετε μπροστά στην τηλεόραση (πατατάκια, αναψυκτικά, σοκολάτες κλπ.). Για τα περιττά κιλά ευθύνεται το είδος των τροφών που καταναλώνετε και όχι η ώρα που τα τρώτε.

No2 μύθος: Θα αδυνατίσω μόνο όταν καταναλώνω ελάχιστες θερμίδες. Μην το παρακάνετε. Με το να παίρνετε 800 με 900 θερμίδες την ημέρα, θα χάσετε κάποια κιλά αρχικά, αλλά γρήγορα θα κολλήσετε σε αυτά, αφού ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σας. Eίναι βέβαιο όμως ότι με τόσο λίγες θερμίδες οι απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού δεν ικανοποιούνται· επομένως, θα βλάψετε και την υγεία σας. O μόνος τρόπος για να κάνετε το μεταβολισμό σας να δουλεύει είναι να κινείστε, και οπωσδήποτε να μην ξεχνάτε να τρώτε.

No3 μύθος: Αν καταργήσω τα λίπη, θα αδυνατίσω. Όχι, δεν θα αδυνατίσετε, γιατί και τα τρόφιμα χωρίς λιπαρά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες. Μια μικρή ποσότητα λίπους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας, γιατί διευκολύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα τρόφιμα. Για να είστε λοιπόν καλλίγραμμοι και υγιείς, πρέπει να περιορίσετε τα ζωικά λίπη και να προτιμάτε το ελαιόλαδο.

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.