Αρχική Food Stories Looking Back 15 Μαρτίου -Πώς γεννήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή;

15 Μαρτίου -Πώς γεννήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή;

0
15 Μαρτίου -Πώς γεννήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή;

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που θεωρήθηκε ότι έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή -τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που θεωρήθηκε ότι έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.

Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τους τέσσερις άξονες των καταναλωτικών δικαιωμάτων: ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και δυναατότητα επιλογής. Σε εκείνο το λόγο του, μεταξύ άλλων είχε πει: «Καταναλωτές είμαστε όλοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική μονάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση. Ο καταναλωτής είναι η μόνη σημαίνουσα οικονομική μονάδα που δεν έχει οργανωθεί αποτελεσματικά και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται.»

ΠΗΓΗ: www.sansimera.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.