Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips 12 λάθη που κάνετε στο καθάρισμα της κουζίνας και καταστρέφουν τη γεύση του φαγητού σας

12 λάθη που κάνετε στο καθάρισμα της κουζίνας και καταστρέφουν τη γεύση του φαγητού σας

0
12 λάθη που κάνετε στο καθάρισμα της κουζίνας και καταστρέφουν τη γεύση του φαγητού σας

Όταν αποφασίζετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας, ίσως δεν σκέφτεστε με ποιο τρόπο αυτό θα επηρεάσει το φαγητό σας. Καλά ακούσατε: Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνετε στο καθάρισμα και μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού!

Όταν αποφασίζετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας, ίσως δεν σκέφτεστε με ποιο τρόπο αυτό θα επηρεάσει το φαγητό σας. Καλά ακούσατε: Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνετε στο καθάρισμα και μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού!

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

Η σκληρή δουλειά, λοιπόν, μπορεί να καταστρέψει το αυριανό σας γεύμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη – αν γνωρίζετε ποια είναι, φυσικά.

1. Δεν αφαιρείτε τα κατακάθια από τον μύλο του καφέ. Μπορεί να είναι «μπελάς» να πλένετε καθημερινά με σαπούνι τον μύλο που αλέθετε τον καφέ σας, αλλά είναι το σημείο κλειδί αν θέλετε να έχετε ο καφές σας καλή γεύση. Τα κατακάθια ταγκιάζουν εύκολα και η γεύση του περνάει στον πρωινό σας καφέ.

2. Ψήνετε σε βρώμικη ψησταριά. Αν δεν έχετε καθαρίσει τη σχάρα από την τελευταία φορά που ψήσατε, τότε το φρέσκο φαγητό σας θα έχει αλλοιωμένη γεύση. Καθαρίστε τη με απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι και αν είναι πολύ βρώμικη χρησιμοποιήστε σόδα και λίγο οξυζενέ και τρίψτε την με ένα σύρμα.

3. Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα σφουγγαράκι και σαπούνι, αλλά το πλυντήριο καταστρέφει την αντικολλητική επίστρωση με αποτέλεσμα το φαγητό σας να μην μαγειρεύεται ανομοιόμορφα.

4. Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου με έντονο άρωμα. Αν το απορρυπαντικό πλυντηρίου σας έχει πολύ ισχυρό άρωμα, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και… στο φαγητό σας!

5. Δεν καθαρίζετε τους μικρούς λεκέδες στον φούρνο. Δυστυχώς, αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα για να καθαριστούν. Αν τους αφήσετε στον φούρνο σας, θα βγάλουν μυρωδιές που είναι πολύ πιθανό να περάσουν στο φρέσκο φαγητό σας.

6. Δεν ξεπλένετε την καφετιέρα μετά από βαθύ καθάρισμα. Αν αποφασίσατε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας με ξύδι (σας συγχαίρουμε γι αυτό!), αλλά έχετε ξεχάσει να την αφήσετε να κάνει ένα «ξέπλυμα» με σκέτο νερό, τότε την επόμενη μέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο καφές σας να έχει κάτι από… ξύδι.

7. Δεν πλένετε τα πλαστικά τάπερ μετά τη χρήση. Και εννοούμε αμέσως. Αν τα αφήσετε για αργότερα ή την επόμενη μέρα, τότε το πλαστικό τους θα απορροφήσει μυρωδιές οι οποίες θα επηρεάσουν τη μυρωδιά και τη γεύση της επόμενης τροφής που θα φιλοξενήσουν.

8. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων. Κάποιες φορές το περισσότερο δεν είναι και καλύτερο. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από το προτεινόμενο απορρυπαντικό γιατί είναι πολύ πιθανό να βρείτε υπολείμματα στα πιάτα σας.

9.Αφήνετε τα μαχαιροπίρουνα να «φωλιάσουν» στο πλυντήριο πιάτων. Όταν τα μαχαιροπίρουνά σας βλέπουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση στο πλυντήριο πιάτων δεν πλένονται σωστά. Για να αφήσετε χώρο μεταξύ τους τοποθετήστε τα προς αντίθετες κατευθύνσεις ώστε να πλυθούν καλά και να μην έχουν μυρωδιές.

10. Βάζετε την πρέσα σκόρδου στο πλυντήριο πιάτων. Αν δεν την πλύνετε στο χέρι και την βάλετε στο πλυντήριο, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ξεραμένο σκόρδο μέσα στις τρύπες. Αυτό σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε, ίσως το σκόρδο που πολτοποιήσατε δεν μπορεί να βγει από την πρέσα.

11. Δεν ξεπλένετε προσεκτικά τη χλωρίνη. Αν καθαρίσατε τον πάγκο της κουζίνας με χλωρίνη και δεν τον ξεπλύνατε καλά, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί στα φαγητά σας και να αλλοιώσει τη γεύση τους.

12. Δεν ξεπλένετε καλά τα πιάτα σας. Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται. Αν σας έχει τύχει να πάρετε ένα πλυμένο ποτήρι για να πιείτε νερό και διαπιστώνετε ότι πίνετε κάτι με γεύση σαπουνάδας, τότε γνωρίζετε πολύ καλά την αξία του καλού ξεπλύματος!

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com