Αρχική Ειδήσεις Βραβείο Υπομονής – Πελάτες περιμένουν 30 χρόνια για κατεψυγμένες κροκέτες

Βραβείο Υπομονής – Πελάτες περιμένουν 30 χρόνια για κατεψυγμένες κροκέτες

0
Βραβείο Υπομονής – Πελάτες περιμένουν 30 χρόνια για κατεψυγμένες κροκέτες
Εικόνα: Asahiya

Οι περιζήτητες πατατοκροκέτες με αυθεντικό kobe beef και την εξωφρενική λίστα αναμονής φτιάχνονται από οικογενειακό κρεοπωλείο στην Ιαπωνία.

Η λίστα αναμονής για ένα πακέτο κατεψυγμένες κροκέτες πατάτας-μοσχαριού kobe από συγκεκριμένη οικογενειακή επιχείρηση της Ιαπωνίας έχει τριπλασιαστεί. Από σχεδόν μια δεκαετία που ανέμεναν κάποτε το πολυθρύλητο προϊόν, οι επίδοξοι πελάτες το περιμένουν πλέον 30 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται ο βρετανικός Independent.

«Asahiya» λέγεται το κρεοπωλείο όπου παρασκευάζεται η ακριβοθώρητη κροκέτα. Βρίσκεται στην πόλη Takasago της ιαπωνικής επαρχίας Hyogo και έχει μια ιστορία στα ιδιοσκευάσματα από κρέας που ξεκινά το 1926. Οι κροκέτες που παρασκευάζονται από ποικιλία τοπικής πατάτας και του πανάκριβου βοείου κρέατος Kobe είναι από τα πλέον ευπώλητα είδη και σύμφωνα με το CNN, η λίστα αναμονής είναι 30 χρόνια και πάνω.

Τον Απρίλιο του 2021 γυναίκα ανέφερε στο Twitter (στο λογαριασμό @hayasino) ότι έλαβε επιτέλους την παραγγελία της -σχεδόν εννέα χρόνια αφότου την είχε υποβάλει, στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Τότε, της είχαν πει ότι η αναμονή θα διαρκούσε επτάμισι χρόνια, αλλά μια κακή σοδειά πατάτας οδήγησε σε περαιτέρω καθυστέρηση της παράδοσης του προϊόντος. Η πελάτισσα έγραψε στο Twitter ότι η παραγγελία της έφτασε στις 28 Απριλίου 2022, προσθέτοντας: «Οι κροκέτες που περίμενα εννιά χρόνια είναι εδώ!»

Μια πλευρά της δημοτικότητας των κροκετών θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδοθεί στην προσιτή τιμή τους. Όταν η Asahiya τις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, η τιμή τους ήταν μόλις 1,80 δολάρια ανά τεμάχιο παρά το ακριβό βόειο κρέας που εμπεριέχουν.

Ο Shigeru Nitta, τρίτη γενιά στο τιμόνι του Asahiya, είπε στο CNN ότι έφτιαξαν αυτές τις οικονομικές και νόστιμες κροκέτες ως κίνηση μάρκετινγκ, για να διαφημίσουν το κατάστημά τους και με την ελπίδα ότι οι πελάτες στη συνέχεια θα αγόραζαν και το βοδινό τους κρέας Kobe (ένα ιδιαίτερο είδος πολύ ακριβού μοσχαρίσιου κρέατος). Το κατάστημα μάλιστα σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τις κροκέτες το 2016, όταν η λίστα αναμονής ξεπέρασε τα 14 χρόνια, ωστόσο ύστερα από πίεση των πελατών ξαναδόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν νέες παραγγελίες, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο Nitta στο CNN. Σήμερα η συσκευασία των 5 τεμαχίων κοστίζει 18,40 δολάρια ΗΠΑ, ενώ στην ιστοσελίδα τους προειδοποιούν πως η αναμονή μπορεί πια να φτάσει τα 32 χρόνια.

Παραγγέλνεις στα 30 σου και τρως στα 62 σου -πρώτα ο Θεός και αν στο μεταξύ ο γιατρός δεν σου έχει απαγορέψει τα τηγανητά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.