Αρχική Ειδήσεις Βιβλίο, οι 100 δημοφιλέστερες συνταγές από τον Πύργο του Ντάουντον

Βιβλίο, οι 100 δημοφιλέστερες συνταγές από τον Πύργο του Ντάουντον

0
Βιβλίο, οι 100 δημοφιλέστερες συνταγές από τον Πύργο του Ντάουντον

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ | Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μαγειρικά έθιμα της αριστοκρατικής οικογένειας Κρόουλι, αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές του υπηρετικού προσωπικού της, από την κορυφαία ιστορικό τροφίμων της Βρετανίας Άννι Γκρέι.

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ | Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μαγειρικά έθιμα της αριστοκρατικής οικογένειας Κρόουλι, αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές του υπηρετικού προσωπικού της, από την κορυφαία ιστορικό τροφίμων της Βρετανίας Άννι Γκρέι.

Η δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά εποχής Downton Abbey μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και ταυτόχρονα αποτέλεσε έμπνευση για ένα βιβλίο συνταγών.

Στο βιβλίο The Official Downton Abbey Cookbook (εκδ. Weldon Owen) συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 συνταγές που προβάλλουν τη μαγειρική και τα έθιμα της αριστοκρατικής βρετανικής οικογένειας Κρόουλι, αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές του υπηρετικού προσωπικού της.

Η ιστορικός τροφίμων, Άννι Γκρέι (Annie Gray) δίνει μια πλούσια και συναρπαστική εικόνα των πιάτων που ήταν δημοφιλή μεταξύ 1912 και 1926, χρονική περίοδος που εξελίσσεται η ιστορία στον Πύργο του Ντάουντον (Downton Abbey)- μια εποχή τεράστιων αλλαγών και συγκρούσεων, καθώς και ανάπτυξης της τέχνης της μαγειρικής, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Οι συνταγές είναι προσαρμοσμένες από τις πρωτότυπες της εποχής ή αναπαράγονται όπως παρουσιάζονται στην οθόνη και, όλες αντανακλούν τις επιρροές που βρέθηκαν στα τραπέζια του Downton Abbey.

Το φαγητό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά. Πολλά από τα δράματα του κάτω ορόφου εκτυλίσσονται στην κουζίνα όπου η μαγείρισσα κ. Πατμορ και η βοηθός της Ντέιζι εργάζονται σκληρά προετοιμάζοντας γεύματα για την οικογένεια Κρόουλι και το προσωπικό.

Με πρόλογο του Γκάρεθ Νιμ, εκτελεστικού παραγωγού και συνδημιουργού του Downton Abbey, και με πάνω από 100 εκπληκτικές έγχρωμες φωτογραφίες, ο τόμος 270 σελίδων The Downton Abbey Cookbook περιλαμβάνει επίσης μία ειδική ενότητα για τη διοργάνωση δείπνου με θέμα το Downton Abbey και παρουσιάζει φωτογραφίες απ’ όλη την τηλεοπτική σειρά καθώς και την ταινία. Οι σημειώσεις σχετικά με την εθιμοτυπία και τα έθιμα των εποχών, ρήσεις των χαρακτήρων και περιγραφές των σκηνών στις οποίες εμφανίζονται τα φαγητά παρέχουν ένα γλαφυρό πλαίσιο για τα πιάτα.

Οι συνταγές είναι ομαδοποιημένες ανάλογα με την περίσταση, πρωινό, γεύμα και δείπνο. απογευματινό τσάι και πάρτι στον κήπο, πικνίκ, ορεκτικά, αγώνες, εορταστικές εκδηλώσεις, δείπνο στον πάνω όροφο, δείπνο και τσάι στον κάτω όροφο. Κοτόπουλο γεμιστό με φιστίκια, βοδινό κρέας με ντάμπλινγκς, μους σολομού, στρείδια ογκρατέν, μαρέγκες με φραμπουάζ είναι κάποιες από τις συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Η Άννι Γκρέι είναι μία από τις κορυφαίες ιστορικούς τροφίμων της Βρετανίας. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Γιορκ και του Λίβερπουλ και είναι επίτιμη ερευνητική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ. Είναι η συγγραφέας μαγειρικής βιογραφίας τη βασίλισσας Βικτωρίας και βιογραφίας της μαγείρισσας του Τσόρτσιλ, Τζορτζίνα Λάντεμαρε.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Simon&Schuster

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!