Αρχική Ειδήσεις Βιέννη: Η μεγαλύτερη καντίνα της Ευρώπης καταλαμβάνει δέκα στρέμματα

Βιέννη: Η μεγαλύτερη καντίνα της Ευρώπης καταλαμβάνει δέκα στρέμματα

0
Βιέννη: Η μεγαλύτερη καντίνα της Ευρώπης καταλαμβάνει δέκα στρέμματα

PLANET FOOD | Η εταιρεία catering που την υποστηρίζει διοργανώνει και τις Εβδομάδες Ελληνικής Κουζίνας

PLANET FOOD | Η εταιρεία catering που την υποστηρίζει διοργανώνει και τις Εβδομάδες Ελληνικής Κουζίνας

Η μεγαλύτερη καντίνα της Ευρώπης, που απλώνεται σε ένα εμβαδόν 10.000 τετραγωνικών μέτρων, εγκαινιάστηκε και αρχίζει από σήμερα την λειτουργία της στη Βιέννη, σε ένα σύμπλεγμα κτηρίων με γραφεία, κοντά στο «Πράτερ», το πιο ιστορικό λούνα παρκ της Ευρώπης.

Η καντίνα στη συνοικία «Quartier 6/Austria Campus», διαθέτει πάνω από 1.800 θέσεις, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας της, μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής, στα τέσσερα εστιατόρια και τα δύο καφέ της, 10.000 άτομα, όχι μόνον υπαλλήλους των γραφείων αλλά και επισκέπτες από έξω.

Το ωράριο λειτουργίας των δύο καφέ είναι από τις 7.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, ενώ μεταξύ 11.00 και 15.00 είναι οι ώρες λειτουργίας των τεσσάρων εστιατορίων, που δεν προσφέρουν βραδινό φαγητό.

Και αυτό, γιατί, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης αυστριακής εταιρείας Catering («Eurest») που διαχειρίζεται την καντίνα, ο Γκέοργκ Χιρς-Στρόνστορφ, η πείρα έχει δείξει πως η μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων προτιμούν, μετά την εργασία τους, να δειπνούν στο σπίτι τους και όχι σε εστιατόριο-καντίνα στον τόπο της δουλειάς τους.

Με παρελθόν στις «Εβδομάδες ελληνικής κουζίνας»

Η εταιρεία αυτή είχε διοργανώσει τον περασμένο Ιούνιο «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας», τροφοδοτώντας καθημερινά επί μία εβδομάδα με ελληνικά μεσημβρινά γεύματα πάνω από 90 μεγάλες εταιρείες, επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες σε όλη την Αυστρία, με συνολικά 100.000 εργαζόμενους.

Η «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη – το Γραφείο Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων, με την στήριξη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, το οποίο είχε αναλάβει την προβολή του ελληνικού τουρισμού σε αρκετά σημεία.

Ήδη, τον Οκτώβριο του 2017, η ίδια εταιρεία Catering, σε συνεργασία με τους ελληνικούς φορείς, είχε διοργανώσει με επιτυχία «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» στα εστιατόρια των εγκαταστάσεων της τρίτης έδρας του ΟΗΕ στη Βιέννη, όπου εργάζονται 4.500 διεθνείς υπάλληλοι από 132 χώρες.

Πρόθεση της Eurest, της μεγαλύτερης αυστριακής εταιρείας Catering, είναι να καθιερώσει ετήσια διοργάνωση «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας» στα 90 σημεία σε όλη την Αυστρία, που η ίδια τροφοδοτεί με μεσημβρινά γεύματα, ενώ για το 2019 αναμένεται να επαναλάβει την «Εβδομάδα ελληνικής κουζίνας» στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1972 και λειτουργεί σήμερα 85 κουζίνες με φαγητό για εργαζόμενους σε όλη την Αυστρία, παρασκευάζοντας καθημερινά πάνω από 55.000 γεύματα, είναι τμήμα της Compass Group PLC, της μεγαλύτερης εταιρείας Catering στον κόσμο που απασχολεί συνολικά 550.000 εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com