Αρχική Ειδήσεις Vegans: Θεαματική εξάπλωση της επιρροή τους στην αμερικανική αγορά

Vegans: Θεαματική εξάπλωση της επιρροή τους στην αμερικανική αγορά

0
Vegans: Θεαματική εξάπλωση της επιρροή τους στην αμερικανική αγορά

ΤΑΣΕΙΣ | Το 51% των Αμερικανών σεφ πρόσθεσε vegan πιάτα στο μενού του μέσα στο 2018.

ΤΑΣΕΙΣ | Το 51% των Αμερικανών σεφ πρόσθεσε vegan πιάτα στο μενού του μέσα στο 2018.

Μέσα στο 2018, το 51% των σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν το μενού τους με πιάτα για χορτοφάγους. Αυτό καταδεικνύει έρευνα της εταιρείας Foodable Labs, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει ο Independent. 

Η μελέτη εκτιμάει ότι το 31% των νέων vegan προτάσεων (συγκριτικά με το προηγούμενο έτος) οφείλεται στην επιρροή των bloggers και των λεγόμενων influencers (διαμορφωτών τάσεων) που ξεπηδούν από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram κ.λπ. 

Κατά 79% αυξήθηκαν το τελευταίο έτος, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα tags, τα hashtags και οι φωτογραφίες που σχετίζονται με τη χορτοφαγία και τα χορτοφαγικά πιάτα, γλυκά και αλμυρά, ενώ σχεδόν το 50% από τους  influencers εξέφρασαν κάποιο «αίτημα» για αύξηση των vegan επιλογών στα εστιατόρια. 

Η τάση των εστιατόρων και σεφ να προσφέρουν περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές στους πελάτες τους, προφανώς συνδέεται και με την αύξηση κατά 300% τον τελευταίο χρόνο των καταναλωτών που δηλώνουν vegans στις ΗΠΑ. Κατά την ίδια περίοδο, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που ακολούθησαν το «πράσινο trend» είδαν αύξηση 13% στον τζίρο τους.

Αυξητική τάση καταγράφεται και στο delivery με τις vegan παραγγελίες πακέτου να σημειώνουν αύξηση κατά 17% το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η GrubHub, η κορυφαία εταιρεία παράδοσης  έτοιμων γευμάτων μέσω διαδικτύου ή κινητών. 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.