Αρχική Ιστορίες Food Stories Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν ξαφνικά να τρώνε παγωτό;

Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν ξαφνικά να τρώνε παγωτό;

0
Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν ξαφνικά να τρώνε παγωτό;

Όλο και λιγότερος κόσμος διεθνώς επιτρέπει στον εαυτό του να ενδώσει σε αυτή την απόλαυση, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Mintel.

Όλο και λιγότερος κόσμος διεθνώς επιτρέπει στον εαυτό του να ενδώσει σε αυτή την απόλαυση, σύμφωνα και με τα στοιχεία της εταιρείας Mintel.

Όπως σημειώνει ο Guardian και αναδεικνύει η huffingtonpost.gr, oι παγκόσμιες πωλήσεις παγωτού μειώθηκαν από 15,6 δισεκ. λίτρα το 2015 σε 13 δισεκ. λίτρα το 2016. Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 16,7% που όταν καταγράφεται μέσα σε έναν μόνο χρόνο είναι κάτι παρά πάνω από αξιοσημείωτη. Η μείωση στην κατανάλωση παρατηρείται σε πρωτίστως σε δυτικές χώρες και κύριος λόγος είναι η ζάχαρη. Σε πολλές χώρες διεξάγονται οργανωμένες ενημερωτικές καμπάνιες για τις αρνητικές συνέπειες των υψηλών ποσοτήτων κατανάλωσης ζάχαρης, ενώ η τάση αυτή ενισχύεται από τις ιστοσελίδες και τα περιοδικά που εστιάζουν στην υγιεινή διατροφή, όπως και το σύνολο των ΜΜΕ.

Η αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και πολλοί παρασκευαστές παγωτών πειραματίζονται με συνταγές παγωτού που να ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις (πχ χρησιμοποιούν φυτικής προέλευσης γάλα ή εναλλακτικά γλυκαντικά) αν και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε σημαντική αύξηση και της τιμής του προϊόντος, γεγονός που το κάνει πιο δυσπρόσιτο, κάτι σαν είδος πολυτελείας στον τομέα της διατροφής.

Προκειμένου πάντως να καλυφθούν οι απώλειες και να μεγαλώσει η αγορά, παρατηρείται μια πολύ εντατική προσπάθεια προώθησης του παγωτού σε αγορές που δεν ήταν ποτέ δυνατές, όπως της Κίνας και της Ινδίας.

Καλύτερη λύση παραμένουν πάντως τα σπιτικά Παγωτά, οι Γρανίτες και τα Σορμπέ όπου μπορούμε να μειώσουμε και τη ζάχαρη, ανάλογα τα γούστα μας.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.