Αρχική Ειδήσεις Το ξεχασμένο κουτί μπισκότων άξιζε τελικά 1.750€

Το ξεχασμένο κουτί μπισκότων άξιζε τελικά 1.750€

0
Το ξεχασμένο κουτί μπισκότων άξιζε τελικά 1.750€
PHOTOS: Hansons / SWNS

PLANET FOOD | Ένα ξεχασμένο κουτί μπισκότων, που για πάνω από είκοσι χρόνια μάζευε απλώς σκόνη στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, βρέθηκε σήμερα να αξίζει £1.500 (€1.750).

PLANET FOOD | Ένα ξεχασμένο κουτί μπισκότων, που για πάνω από είκοσι χρόνια μάζευε απλώς σκόνη στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, βρέθηκε σήμερα να αξίζει £1.500 (€1.750).

Ζευγάρι συνταξιούχων στο Νότιγχαμ, σύμφωνα με τον βρετανικό The Independent, ανακάλυψε το κουτί της εταιρείας «Huntley&Palmers» σε ένα ντουλάπι του σπιτιού τους, όταν το άδειασαν προκειμένου να μετακομίσουν.

Το πολύτιμο κουτί, που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1920, έχει το σχήμα ενός διώροφου κόκκινου λονδρέζικου λεωφορείου της εποχής με προορισμό τη Liverpool Street και έχει ζωγραφιστεί με κάθε λεπτομέρεια. 

Οι κάτοχοι δεν γνώριζαν ότι διέθεταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο ιδιαίτερης αξίας, όταν το ταχτοποιούσαν στα βάθη του ντουλαπιού της κουζίνας τους πριν από περίπου 25 χρόνια. Μετά τη μετακόμιση σκέφτηκαν για πρώτη φορά να το πάνε σε έναν εκτιμητή παλαιών αντικειμένων να το αξιολογήσει.

Οι εμπειρογνώμονες αποκάλυψαν ότι το 90χρονο μεταλλικό κουτί θα μπορούσε να πιάσει μέχρι και £1.500 σε πλειστηριασμό. «Έμεινα άφωνος» είπε ο αποτιμητής Charles Hanson σχολιάζοντας την κατάστασή του και υπογραμμίζοντας πως το κουτί των μπισκότων έφερε ακόμη την αρχική συσκευασία του. Τα παλιά κουτιά της εταιρείας «Huntley&Palmers» είναι πλέον συλλεκτικά λόγω του πολύ ξεχωριστού σχεδιασμού τους, του ιδιαίτερου ντιζάιν τους και των πρωτότυπων σχεδίων τους, εξήγησε ο κ. Hanson.

Ο Steve Fulford, εκτιμητής παιχνιδιών στην ίδια αντικερί, πρόσθεσε ότι ένας μηχανισμός κάτω από το μέταλλο θα πρέπει να επέτρεπε αρχικά στο κουτί-λεωφορείο να μπει σε κίνηση. «Το κλειδί δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πάρα πολύ καιρό, αλλά μάλλον είναι δυνατό να λειτουργήσει ξανά. Είναι ένα υπέροχο εύρημα»,  κατέληξε. 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!