Αρχική Ιστορίες Food Stories Το BBC στη Μονεμβασιά με θέμα την κουζίνα της

Το BBC στη Μονεμβασιά με θέμα την κουζίνα της

0

Ο διάσημος σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, Ρικ Στάιν, ετοιμάζει για λογαριασμό του BBC, μια εκπομπή αφιερωμένη στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μονεμβάσιας.

bbc-monemvasia1-600.jpg

Ο διάσημος σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, Ρικ Στάιν, ετοιμάζει για λογαριασμό του BBC, μια εκπομπή αφιερωμένη στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μονεμβάσιας.

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

Γυρίσματα στο Δήμο Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες για την τηλεοπτική εκπομπή γαστρονομίας του Ρικ Στάιν η οποία προβάλλεται στο BBC. Ο Στάιν, ένας από τους διασημότερους σεφ στη Μεγάλη Βρετανία, τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια παρουσιάζει εκπομπές γαστρονομίας που παρακολουθούνται από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει γράψει πληθώρα βιβλίων σχετικά με τη γαστρονομία.

bbc-monemvasia2-600.jpg

Το περίφημο βατικιώτικο κρεμμύδι, ο νερόμυλος των Ταλάντων, ο Μαλβαζίας Οίνος, τα φημισμένα μπαρμπούνια και οι γαριδοπέτουλες του Γέρακα, τα γλυκά Μονεμβασίας καθώς και συνταγές που ήταν διαδεδομένες παλαιότερα στους γάμους της περιοχής ήταν κάποια από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η παραγωγή της εκπομπής.

Τα γυρίσματα, που θα αναδείξουν το γαστρονομικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες της λακωνικής γης, δεν περιορίστηκαν στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας αλλά πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές του δήμου.

bbc3-monemvasia3-600.jpg

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη τηλεοπτική παραγωγή που έχουμε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως εδώ και πέντε μήνες συνεργαζόμαστε με την ομάδα παραγωγής και το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, παρέχοντάς τους όλα τα στοιχεία που ζήτησαν προκειμένου να καταλήξουν στη θεματολογία και να προετοιμάσουμε από κοινού όλες τις λεπτομέρειες, ενώ προηγήθηκε και ταξίδι έρευνας της παραγωγής στην περιοχή λίγους μήνες πριν, για τον ίδιο λόγο. Η γαστρονομία αποτελεί ένα σημαντικότατο κρίκο του τουριστικού προϊόντος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους» δήλωσε με το πέρας των γυρισμάτων ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας, Χαράλαμπος Λύτρας.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com