Αρχική Ειδήσεις Το «αδιανόητο» μπέργκερ που στηρίζουν Μπιλ Γκέιτς και Ντι Κάπριο

Το «αδιανόητο» μπέργκερ που στηρίζουν Μπιλ Γκέιτς και Ντι Κάπριο

0
Το «αδιανόητο» μπέργκερ που στηρίζουν Μπιλ Γκέιτς και Ντι Κάπριο

PLANET FOOD | Τι κοινό έχουν ο Μπιλ Γκέιτς και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Εκτός του ότι είναι βαθύπλουτοι και διάσημοι, επιπλέον …υποκλίνονται στο Impossible Burger.

Τι κοινό έχουν ο Μπιλ Γκέιτς και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Εκτός του ότι είναι βαθύπλουτοι και διάσημοι, επιπλέον …υποκλίνονται στο Impossible Burger, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Φωτογραφία: απ’ την ιστοσελίδα της παραγωγού εταιρείας.

Το «αδιανόητο» μπέργκερ της Impossible Foods είναι από «εναλλακτικό κρέας», ένα fake κρέας φυτικής προέλευσης, που οι προαναφερθέντες δηλώνουν ότι έχει όλη τη γεύση του κρέατος. Ωστόσο η παρασκευή του προϊόντος δεν προκαλεί κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα από αυτά που προκύπτουν από την παραδοσιακή εκτροφή των βοοειδών.

«Το προϊόν που έχει τη γεύση, την οσμή, την υφή, την εικόνα και την τιμή του βοδινού κρέατος, έχει ήδη παρασκευαστεί από υλικά φυτικής προέλευσης. Και απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά», δηλώνει ο Σαμίρ Καούλ.

Ο Καούλ είναι συνέταιρος στην Khosia Ventures, η οποία μαζί με την Microsoft του Γκέιτς έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Impossible Foods, που παράγει το Impossible Burger. Impossible γιατί το μπέργκερ δεν είναι κρέας, αλλά κομμάτι μιας αυξανόμενης αγοράς προϊόντων που μιμούνται το κρέας και δεν το αντικαθιστούν απλώς με μια veggie επιλογή.

«Το veggie μπέργκερ που …ματώνει» έγραψε γι’ αυτό το Bloomberg απ’ όπου και η παραπάνω φωτογραφία. 

Η αγορά με τα υποκατάστατα του κρέατος θα ανέλθει σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας Markets and Markets. Ωστόσο, αναλυτές της βιομηχανίας είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τη δυναμική της. 

Οι ΗΠΑ είναι χώρα κρεατοφάγων, το 98% των οποίων καταναλώνει κρέας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Ντάρεν Σέιφερ, αναλυτή κατανάλωσης ειδών διατροφής για την αμερικανική εταιρία έρευνας αγοράς NPD Group. «Για να υπάρχει επιτυχία στη βιομηχανία τροφίμων, πρέπει κανείς να έχει υπομονή. Αυτά που τρώμε και πίνουμε βασίζονται στο πολιτισμό μας και στις συνήθειές μας. Ίσως χρειαστεί να περάσει μια δεκαετία για να δούμε αν υπάρχει κάποια αλλαγή», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation.

Πλούσιοι και διάσημοι επενδύουν στα εναλλακτικά τρόφιμα. Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν δηλώνει μόνο πόσο απολαμβάνει να καταναλώνει «κρέας από μη κρέας», αλλά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει ήδη επενδύσει και ο ίδιος σε συγκεκριμένες καλλιέργειες τσαγιού που αποδίδουν ένα εισόδημα στις οικογένειες των ιθαγενών του Αμαζονίου, αλλά και σε μια εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, επικαλούμενος την υπεραλίευση και την κατάρρευση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Ο Μπιλ Γκέιτς -ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος- επίσης έχει επενδύσει στην εταιρία Breakthrough Energy Ventures για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τη μείωση σε μηδενικά επίπεδα των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

Οι διεθνείς εταιρίες όπως η Impossible Foods, που παράγουν κρέας το οποίο δε συνδέεται με ζώα που σφαγιάζονται, αποψίλωση ή μεγάλη παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η εταιρία Impossible δηλώνει ότι η παρασκευή του μπέργκερ της παράγει κατά 87% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με την παραγωγή της αντίστοιχης ποσότητας κρέατος.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.