Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: Δεκάδες τόνοι καφέ κατασχέθηκαν απ’ το ΣΔΟΕ

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες τόνοι καφέ κατασχέθηκαν απ’ το ΣΔΟΕ

0
Θεσσαλονίκη: Δεκάδες τόνοι καφέ κατασχέθηκαν απ’ το ΣΔΟΕ

Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Kλιμάκια υπαλλήλων των Επιχειρησιακών Διευθύνσεων Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε δύο επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα από 13 – 14 Σεπτεμβρίου 2018, εντόπισαν και κατάσχεσαν τόνους παράνομων και λαθραίων προϊόντων καθώς και είδη-μαϊμού. 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών Super Market, στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν:

α) 16.405 κιλά στιγμιαίου καφέ χύμα

β) 228 κιλά συσκευασμένου στιγμιαίου καφέ (415 τεμάχια),

γ) 3.383 κιλά συσκευασμένου καφέ (5.958 τεμάχια), επώνυμης ξένης εταιρείας του χώρου

δ) 57 κιλά συσκευασμένου στιγμιαίου καφέ (105 τεμάχια), επώνυμης αλλοδαπής εταιρείας του χώρου

ε) μεγάλη ποσότητα αυτοκόλλητων σημάτων καθώς και ετικέτες επικόλλησης που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες άλλης επώνυμης αλλοδαπής εταιρείας καφέ, 

στ) ένα μηχάνημα τυποποίησης-συσκευασίας καφέ και

ζ) ένα μηχάνημα άλεσης – επεξεργασίας καφέ

Το σύνολο των εμπορευμάτων και τα μηχανήματα κατασχέθηκαν από την υπηρεσία για παραβίαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα καθώς για τις ποσότητες καφέ, ζητήθηκαν απ’ το ΣΔΟΕ και δεν προσκομίσθηκαν τα παραστατικά νόμιμης εισαγωγής καθώς και τα αποδεικτικά καταβολής των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Στη δεύτερη επιχείρηση, σε αδήλωτη αποθηκευτική εγκατάσταση επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου ενδυμάτων, στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν προϊόντα ένδυσης συνολικής ποσότητας τετρακοσίων δέκα 410 τεμαχίων, καθώς έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.