Αρχική Ειδήσεις Θες γάλα: φρέσκο γάλα από αυτόματους πωλητές σε 10 σημεία στην Αθήνα

Θες γάλα: φρέσκο γάλα από αυτόματους πωλητές σε 10 σημεία στην Αθήνα

0
Θες γάλα: φρέσκο γάλα από αυτόματους πωλητές σε 10 σημεία στην Αθήνα

«Πάμε για γάλα;». Αυτή η πρόταση μπορεί να αντικαταστήσει, συν τω χρόνω, την πατροπαράδοτη φράση «πάμε για καφέ;», καθώς σε κεντρικά σημεία κάθε γειτονιάς της Αθήνας θα λειτουργούν από αύριο αυτόματοι πωλητές γάλακτος.

 

 

«Πάμε για γάλα;». Αυτή η πρόταση μπορεί να αντικαταστήσει, συν τω χρόνω, την πατροπαράδοτη φράση «πάμε για καφέ;», καθώς σε κεντρικά σημεία κάθε γειτονιάς της Αθήνας θα λειτουργούν από αύριο αυτόματοι πωλητές γάλακτος.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Το καινοτόμο σύστημα, προϊόν της αγαστής συνεργασίας των μελών του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, με έδρα τη Λάρισα, έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ των αγορών στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, με 16 και 17 ΑΤΜ γάλακτος αντίστοιχα.

Ο συνεταιρισμός

«Δεν διαθέτουμε στατιστικά στοιχεία, αλλά υπολογίζουμε ότι στη Λάρισα καλύπτουμε πάνω από το 50 με 60% της αγοράς», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Tύπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, που ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες σε Θεσσαλία και Μακεδονία, κ. Θανάσης Βακάλης. «Οταν αντικρίσαμε ουρές 70 και 80 ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά με το άδειο μπουκάλι τους, επιβεβαιώσαμε ότι… βρισκόμασταν στον σωστό δρόμο», διηγείται ο κ. Βακάλης. Καθημερινά στις φάρμες του ΘΕΣγάλα παράγονται 120 τόνοι γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. «Οι πελάτες μας πρέπει να ξέρουν ότι θα καταναλώνουν ένα ποιοτικό προϊόν, μέσω της αγοράς τους θα υποστηρίζουν άμεσα την ελληνική οικονομία, θα στηρίζουν το συνεργατικό μας εγχείρημα, ενώ θα ενθαρρύνουν και άλλους παραγωγούς να τολμήσουν συνέργειες», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο τρόπος αγοράς του γάλακτος είναι απλός και συνάδει με τον απαιτητικό ρυθμό ζωής στην πρωτεύουσα: 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να προμηθεύονται γάλα, ενώ θα ενημερώνονται αυτόματα για την ημερομηνία παραγωγής, παστερίωσης και λήξης (η διάρκεια ζωής του είναι πέντε μέρες).. Η τιμή για το γάλα, που θα έχει παραχθεί και παστεριωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, θα είναι 1 ευρώ το λίτρο με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας ή 1,10 ευρώ για όσους πληρώνουν μετρητά. Οι καταναλωτές, πέρα από το γάλα του ενός ή μισού λίτρου, πλήρους σε λιπαρά ή ελαφρού, θα μπορούν να αγοράζουν σοκολατούχο γάλα θες CHOCO (500 ml για 1,10 ευρώ), λευκό αγελαδινό τυρί (σε συσκευασία των 200 γρ. για 1,80 ή 400 γρ. για 2,80 ευρώ) και ημίσκληρο τυρί (κομμάτι 400 γρ. για 3,50 ή σε φέτες για τοστ βάρους 200 γρ. και κόστους 2 ευρώ). Τα νέα καταστήματα θα βρίσκονται σε δέκα γαλακτοκομικές γωνιές στις αθηναϊκές γειτονιές: Χαλάνδρι (Λεωφ. Πεντέλης 48 και Διογένους), Αμπελόκηποι (Πανόρμου 29 και Αλφειού), Παγκράτι (Φιλολάου 85 και Ολυμπιάδος), Νέος Κόσμος (Αγκύλης 50 και Ευδόξου), Γαλάτσι (Τράλλεων 128 και Παπαφλέσσα), Πειραιάς (Σκουλούδη 34 και Σερφιώτου), Αιγάλεω (Δημοκρατίας 69 και Κορυδαλλού), Νίκαια (Καραϊσκάκη 6 και Περιστάσεως), Περιστέρι (Τζον Κένεντι 146 και Αισώπου 31 και Ορφέως). Το επόμενο δίμηνο αναμένονται δύο ακόμα νέα καταστήματα στον αστικό ιστό.
Έντυπη

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.