Αρχική Αράζω Σπίτι Βιβλιοφαγία Τα «Αγαπημένα» του Άντονι Μπουρντέν

Τα «Αγαπημένα» του Άντονι Μπουρντέν

0
Τα «Αγαπημένα» του Άντονι Μπουρντέν

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ | Κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο του με τις γευστικές αναμνήσεις/συνταγές του.

ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΑ | Κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο του με τις γευστικές αναμνήσεις/συνταγές του.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συνάμα γευστικά δώρα για τις γιορτές είναι εδώ και έχει τη μορφή ενός σκληρόδετου τόμου με συνταγές μαγειρικής από τον Άντονι Μπουρντέν, τον σεφ, παρουσιαστή και συγγραφέα που έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή τον Ιούνιο του 2018 συγκλονίζοντας τους φαν του σε όλο τον κόσμο.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό και το απολαμβάνουν χωρίς προκαταλήψεις, είτε πρόκειται για ένα βραβευμένο πιάτο γνωστού σεφ, είτε πρόκειται για μια λιχουδιά που ευχαριστιέται κανείς στο χέρι περιδιαβαίνοντας τους δρόμους κάποιας μεγαλούπολης. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ημερολόγιο γευστικών αναμνήσεων ή ένα σημειωματάριο συνταγών για οικογενειακά γεύματα, με ή χωρίς μαχαιροπίρουνα.

Τι δεν θα βρείτε στα «Αγαπημένα» του Άντονι Μπουρντέν: Δεν θα βρείτε «δημιουργικές» συνταγές ούτε περίπλοκες κατασκευές που προσπαθούν να αναδείξουν τη γαστρονομική ευφυΐα του γράφοντος.   

Τι θα βρείτε και θα λατρέψετε: Θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές, γεύσεις που αγαπήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με αυθεντικά υλικά και αξιόπιστες οδηγίες παρασκευής. Από αυγά μπενεντίκτ –τίποτε καλύτερο για ένα χουζουρλίδικο κυριακάτικο πρωινό- έως πραγματική σαλάτα του Καίσαρα, κοτόπουλο σατάι, σάντουιτς κάθε λογής, θερμαντικές σούπες σαν το μπορστ, και διαχρονικά σουξέ όπως το όσο μπούκο και το τσίλι κον κάρνε.

Με άλλα λόγια, την αφρόκρεμα της παγκόσμιας γαστρονομικής κληρονομιάς, πιάτα που, αν τα δοκιμάσεις μια φορά, θα εγγραφούν για πάντα στη γευστική μνήμη σου και δεν θα πάψεις ποτέ να τα αναζητείς. Τέλεια ισορροπημένα και σε εκτελέσεις που μπορεί ο καθένας μας να πετύχει στην κουζίνα του σπιτιού του.

«Αγαπημένα» (Cookbook), Anthony Bourdain, εκδόσεις Πεδίο (Ελληνικά Γράμματα)

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!