Αρχική Ειδήσεις Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

0
Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

Συχνά λάθη που κάνουμε όλοι στην κουζίνα

Συχνά λάθη που κάνουμε όλοι στην κουζίνα

ΠΗΓΗ: womantoc.gr

1. Βάζουμε πολύ ποσότητα φαγητού στο τηγάνι
Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τηγάνια μέχρι σχάρες. Ο βασικός κανόνας είναι να αφήσετε αρκετό χώρο, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Όταν τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν επιπλέον χώρο, εξασφαλίζεται η ίση κατανομή της θερμότητας στο τηγάνι και όλες οι πλευρές μπορούν να σωταριστούν εύκολα και όμοια.

2. Βάζοντας λίγο αλάτι στο νερό
Το αλάτι νοστιμίζει τα ζυμαρικά από μέσα προς τα έξω και χωρίς αυτό, θα καταλήξετε με άγευστες χυλοπίτες. Δεν έχει σημασία πόση σάλτσα θα βάλετε πάνω τους μετά. Πόσο αλάτι; Εξαρτάται από το γούστο σας, αλλά  1 ½ κουταλιές της σούπας αλάτι για κάθε κιλό μακαρόνια, είναι καλά.

3. Χρησιμοποιείτε παρθένο ελαιόλαδο σχεδόν σε όλα
Σε σύγκριση με ορισμένα έλαια, το παρθένο ελαιόλαδο έχει σχετικά χαμηλό σημείο καπνού – ή θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να καίει. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το σε υψηλή θερμότητα μπορεί να είναι κακό, ειδικά όταν πρόκειται για τσιγάρισμα μπριζόλας ή stir-fry.

4. Μέτρηση στερεών συστατικών σε δοχείο που μετρά υγρά
Όταν πρόκειται για ψήσιμο, το μέτρημα-ζύγισμα των συστατικών είναι το κλειδί. Για ξηρά συστατικά, το καλύτερο είναι η μέτρηση με επίπεδες κουταλιές. Μπορείτε βέβαια να πάρετε μια ζυγαριά κουζίνας.

5. Βάζοντας κρύο κρέας σε καυτό τηγάνι
Ή στη σχάρα ή στο φούρνο. Αν αφήσουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στη φωτιά, αυτό θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα – και είναι πιο πιθανό να αποφευχθεί το εξωτερικό να είναι υπερβολικά ψημένο ενώ το εσωτερικό δεν είναι αρκετά.

6. Βάζοντας ζεστό φαγητό στο ψυγείο
Είτε πρόκειται για μπριζόλες, σούπες ή σάλτσες, βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα είχαν αρκετό χρόνο για να κρυώσουν πριν τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

7.Χρησιμοποιώντας συνέχεια αντικολλητικό τηγάνι
Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για τα αυγά, τις τηγανίτες, ή το γαλλικό τοστ – και όχι για τίποτα άλλο,λέει η σεφ Amanda Cohen από την Νέα Υόρκη. Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουν ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο  θερμότητας – αυτόν που δεν είναι τόσο ζεστός όσο ένα κανονικό τηγάνι.

8. Βάζοντας το σκόρδο πολύ νωρίς
Επειδή καίγεται εύκολα, σε πολλές συνταγές πρέπει να προσθέσετε το σκόρδο στο τέλος– και αυτός είναι κανόνας αν μαγειρεύετε με ψιλοκομμένο σκόρδο σε δυνατή φωτιά.

9. Βάζοντας τα λαχανικά με νερό για να σωταριστούν
Εάν πλένετε τα χόρτα και τα μανιτάρια πριν από το μαγείρεμα τους, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στο τηγάνι. Σε αντίθετη περίπτωση, με το νερό που θα έχουν μάλλον θα βράσουν παρά θα σωταριστούν.

10. Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο
Αξίζει τον κόπο να περιμένετε κάποια επιπλέον λεπτά πριν από τον τεμαχισμό του κρέατος. Οι χυμοί του ανακατεύονται και είναι πιο νόστιμο.

11. Βάζοντας τα πάντα στο ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα
Μην αποθηκεύετε ντομάτες στο ψυγείο. Ούτε φυσικά  σκόρδα, κρεμμύδια και πατάτες που θέλουν αεριζόμενο και σκοτεινό χώρο.

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.