Αρχική Ειδήσεις Στη Vivartia τελικά η Forky

Στη Vivartia τελικά η Forky

0
Στη Vivartia τελικά η Forky

Στον όμιλο της Vivartia, που δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο της εστίασης με τα Everest, Goody’s και Flocafe, ανήκει πλέον η εταιρεία Forky, που αποπειράθηκε να παντρέψει την τεχνολογία με τη γρήγορη παράδοση έτοιμου, ποιοτικού φαγητού.

Στον όμιλο της Vivartia, που δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο της εστίασης με τα Everest, Goody’s και Flocafe, ανήκει πλέον η εταιρεία Forky, που αποπειράθηκε να παντρέψει την τεχνολογία με τη γρήγορη παράδοση έτοιμου, ποιοτικού φαγητού.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν οι φήμες πως κάτι τρέχει με τη Forky -που πριν δύο χρόνια σάρωνε τις εντυπώσεις ως ποιοτικό, γρήγορο, καινοτόμο delivery, προσεγγίσιμο μέσω app και web- πως μάλλον έκλεισε κ.λπ. Τέλος στη σεναριολογία μπήκε πριν λίγες μέρες, όταν στην κεντρική σελίδα της εταιρείας αναρτήθηκε κείμενο που επιβεβαιώνει την εξαγορά της από τον όμιλο Vivartia. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανάρτηση «το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων για υγιεινές επιλογές, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα στο σπίτι μέσα στην εβδομάδα, έχει δημιουργήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης. Παρακολουθώντας πολύ στενά αυτές τις εξελίξεις ο όμιλος Vivartia ήθελε από καιρό να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia, για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Περισσότερα σημεία διανομής σημαίνει ακόμα καλύτερα επίπεδα εξυπηρέτησης, διατηρώντας πάντα την ποιότητα Forky στο ακέραιο».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Forky ιδρύθηκε το 2014 από τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor. Αποτέλεσε μια υπηρεσία που παρείχε καθημερινά ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, μέσω παράδοσης γευμάτων σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Αττικής μεσημέρι και βράδυ. Η εταιρεία συνεργάστηκε στην πορεία της με ταλαντούχους chef με επικεφαλής το Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το Στέλιο Παρλιάρο για τα επιδόρπια, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά. Με τη χρήση της τεχνολογίας έκανε την καθημερινή παραγγελία φαγητού ευκολότερη και γρηγορότερη μέσω του website και της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 200.000 παραγγελίες και απασχολεί περί τους 120 εργαζόμενους.

Πλέον τη δραστηριότητα του γνωστού brand διανομής έτοιμου φαγητού Forky έχει συμφωνηθεί να αναλάβει θυγατρική της Vivartia, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Vivartia. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το menu με την υπογραφή αναγνωρισμένων σεφ και την εγγύηση  ποιότητας Forky θα φθάνει σε περισσότερους καταναλωτές χάρη στο δίκτυο διανομής που θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τονίζεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από τους διαδικτυακούς ιστότοπους των δυο εταιρειών.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.