Αρχική Ειδήσεις Σεφ της Χρονιάς ο Νικολά Σαλ του Ριτζ

Σεφ της Χρονιάς ο Νικολά Σαλ του Ριτζ

0
Σεφ της Χρονιάς ο Νικολά Σαλ του Ριτζ

Η δουλειά του ως επικεφαλής της κουζίνας του θρυλικού ξενοδοχείου του Παρισιού «Ritz» δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο Νικολά Σαλ είναι πλέον  «Σεφ της χρονιάς» για το 2017 με τη …βούλα από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας του περιοδικού Le Chef που που διοργανώνει το διαγωνισμό. 

Το πολυτελές ξενοδοχείο, που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση φέτος, αφού και ο σεφ-ζαχαροπλάστης του, Φρανσουά Περέ κέρδισε τον τίτλο του «Πατισιέ της χρονιάς». για την υψηλή ζαχαροπλαστική του τέχνη.  

Ο Νικολά Σαλ, που διαδέχτηκε τον Michel Roth στο «Ritz», είδε μάλιστα να βραβεύονται τα δύο εστιατόρια του ιστορικού πεντάστερου ξενοδοχείου, το «Le Jardin de l’Espadon» (με ένα αστέρι Michelin) και το «La Table de l’Espadon» (με δύο αστέρια Michelin), και από την τελευταία έκδοση του Οδηγού Michelin.

Στην ψηφοφορία που ανέδειξε τους νικητές μετείχαν 6.000 επαγγελματίες (όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin), σεφ της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, οινοχόοι και μετρ εστιατορίων. 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.