Αρχική Ειδήσεις Σχολικά γεύματα: Μετωπική Τσίπρα με κυβέρνηση – Τι απαντά ο Πέτσας

Σχολικά γεύματα: Μετωπική Τσίπρα με κυβέρνηση – Τι απαντά ο Πέτσας

0
Σχολικά γεύματα: Μετωπική Τσίπρα με κυβέρνηση – Τι απαντά ο Πέτσας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Σε μείζον σημείο της κεντρικής πολιτικής σύγκρουσης εξελίχθηκε το ζήτημα των σχολικών γευμάτων.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Σε μείζον σημείο της κεντρικής πολιτικής σύγκρουσης εξελίχθηκε το ζήτημα των σχολικών γευμάτων.

Το θέμα των σχολικών γευμάτων αναδείχτηκε μετά τη λιποθυμία μαθήτριας στον Πύργο από την πείνα. Το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με σημαντικό μέρος του προγράμματος των σχολικών γευμάτων των Δημοτικών Σχολείων.

Η παρέμβαση Τσίπρα

Στο θέμα παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, γράφοντας ότι:

«Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ’ αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία. Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας.»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι:

«Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι’ αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό. Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για «ευημερία και ανάπτυξη για όλους», ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα.»

Η απάντηση Πέτσα

Σε ιδιαίτερα οξύ τόνο απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι:

«Η “πολιτική του μαγκαλιού”, δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.» Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι:

«1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που “χρησιμοποίησε” ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία. 

2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια.»

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας είπε ότι: «Η “στροφή στη σοσιαλδημοκρατία” σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα “συντροφικά μαχαιρώματα”.»

Η τοποθέτηση Χαρίτση

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανταπάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι τρεις «αλήθειες» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μας δημιουργούν ισάριθμες απορίες: 

1η απορία: Η μοναδική απάντηση της Ν.Δ. στην περίπτωση λιποθυμίας μιας μαθήτριας από ασιτία είναι πως φοιτούσε σε Γυμνάσιο και όχι σε Δημοτικό;

2η απορία: Υπάρχει κάποιος άριστος στην κυβέρνηση που να έχει την ικανότητα να συγκρίνει στοιχεία; Αν όχι, τότε να βοηθήσουμε. Πέρυσι (σχολικό έτος 2018-2019), στις αρχές Φεβρουαρίου προσφέρονταν ημερησίως 115.267 σχολικά γεύματα. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε, προσφέρονται 111.066 γεύματα ημερησίως, ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να προσφέρονται 185.000. Αλλά η Ν.Δ. ούτε έτοιμες πολιτικές δεν είναι ικανή να εφαρμόσει.

3η απορία: Πώς είναι δυνατόν όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως οι ζωές μικρών παιδιών, να απαντάτε με επιχειρηματολογία που αντλήσατε από απογευματινή εφημερίδα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως το μόνο σας άγχος είναι να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.