Αρχική Ειδήσεις Πρώτο αστέρι Michelen για τον Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη

Πρώτο αστέρι Michelen για τον Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη

0
Πρώτο αστέρι Michelen για τον Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη

PLANET FOOD | Ανταμοιβή του σεφ για την εξαιρετικά δημιουργική ελληνική κουζίνα που προτείνει στους Γάλλους από το 1981.

PLANET FOOD | Ανταμοιβή των προσπαθειών του σεφ και των αδερφών του για την εξαιρετικά δημιουργική ελληνική κουζίνα που προτείνουν στους Γάλλους από το 1981.

Το πρώτο αστέρι Michelen κέρδισε χθες ο Κύπριος σεφ, Ανδρέας Μαυρομάτης, για την εξαιρετικά δημιουργική ελληνική κουζίνα που από το 1981 προτείνει στους Γάλλους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι η ανταμοιβή των προσπαθειών των τριών αδελφών Μαυρομάτη, που για χρόνια κράτησαν ψηλά την ποιότητα με καθαρές, έντονες γεύσεις και γκουρμέ σπεσιαλιτέ.

Πριν 37 χρόνια, όταν τα τρία αδέλφια Μαυρομάτη έφθασαν στο Παρίσι και ξεκίνησαν με ένα μικρό μαγαζάκι, η ιδέα μιας διάκρισης στη χώρα της γαστρονομίας που είναι η Γαλλία έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. 

Με πολλή δουλειά, πείσμα και φιλοδοξία, κατέκτησαν το γαλλικό κοινό και το πρώτο μαγαζί «Les Délices d’Aphrodite» (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης) γέννησε άλλα 4 μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Έμειναν πιστοί στο πνεύμα της ελληνικής κουζίνας, δεν δίστασαν όμως να την αναβαθμίσουν παντρεύοντας την με γαλλικές τεχνικές και εκσυγχρονίζοντας τα πιάτα.

Η νέα πρόκληση των αδελφών Μαυρομάτη είναι το πρώτο «αστέρι» που μόλις κέρδισαν, να φέρει σειρά άλλα αστέρια στο μέλλον.

Ο Ανδρέας Μαυρομάτης δέχθηκε χθες το πρώτο του αστέρι Michelen, κατά την ετήσια τελετή απονομής των «αστεριών» που έγινε παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ στην αίθουσα τελετών του συγκροτήματος «La Seine Musicale» στο νησί Σεγκέν δυτικά των Παρισίων.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!