Αρχική Ειδήσεις ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση αλιπάστων (κολιών) από ΕΦΕΤ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση αλιπάστων (κολιών) από ΕΦΕΤ

0

O ΕΦΕΤ ζητεί απόσυρση των προϊόντων της φωτογραφίας και καλεί το κοινό να μην τα καταναλώσει.

efet-kolioi1111.jpg

O ΕΦΕΤ ζητεί απόσυρση των προϊόντων της φωτογραφίας και καλεί το κοινό να μην τα καταναλώσει.

Το σχετικό δελτίο Τύπου με σημερινή ημερομηνία έχει ως εξής: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης και σε συνεργασία με την Α’ Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο. 

Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους σε λευκοσιδηρά κυτία, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΙΠΑΣΤΟΙ», σε συσκευασία των 600 γρ και 850 γρ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10/2015 και με αριθμό παρτίδας LΚ02084m. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Λήμνο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΣΑΡΙΚΛΗ Ο.Ε. «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ», στην οποία και έγινε ο έλεγχος.     

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.   
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφίες) να μην το καταναλώσουν.

 

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.