Αρχική Ιστορίες Food Stories «Ποτέ την Κυριακή» για 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ

«Ποτέ την Κυριακή» για 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ

0
«Ποτέ την Κυριακή» για 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους είπαν οι Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης και Βερόπουλος. Ο τελευταίος λειτούργησε μόνο στους χώρους που συνεργάζεται με τα Jumbo.

Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης και Βερόπουλος είπαν όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους, με τον τελευταίο να λειτουργεί πάντως στους χώρους που συνεργάζεται με τα Jumbo.

Στο «πείραμα της Κυριακής» – απ’ το οποίο το 63% των εμπορικών συλλογών σε όλη τη χώρα αποφάσισε να απέχει- συμμετείχαν ανοίγοντας τα καταστήματά τους μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Lidl, MyMarket, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη απολογισμός σε νούμερα ως προς το κατά πόσον οι καταναλωτές «εκμεταλλεύτηκαν» την κυριακάτικη αργία προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους. Κλειστοί παρέμειναν, απ’ την άλλη, οι Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης και Βερόπουλος με απόφαση των ιδιοκτητών τους. Ο τελευταίος λειτούργησε μόνο στους χώρους που συνεργάζεται με τα Jumbo (Βερόπουλος-Jumbo). Αντίστοιχα, κλειστοί παρέμειναν και όλοι οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών της πόλης. Πέρα από τον χώρο των σούπερ μάρκετ, σήμερα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό πολλές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, μεταξύ των οποίων τα Jumbo, τα IKEA, τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, τα πολυκαταστήματα Attica και τα PRAKTIKER. Το επίσημο ωράριο ήταν το 11:00-20:00, αρκετές επιχειρήσεις όμως εφάρμοσαν το δικό τους.

Ευτυχής από την εξέλιξη του «πειράματος» εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, κρίνοντας απ’ τις σχετικές δηλώσεις του: «Σήμερα οι πόλεις μας άλλαξαν εικόνα. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή». Αντιθέτως, για τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλη Κορκίδη, οι εικόνες με την Ερμού γεμάτη κόσμο κ.λπ. που κυκλοφορούν ευρέως στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο δε φαίνεται να σημαίνουν και πολλά: «Πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αγορές», δήλωσε νωρίτερα υποστηρίζοντας ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «δεν προκύπτει αύξηση του τζίρου».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.