Αρχική Διατροφή Doctor Food Ποια «δίαιτα του στρατιώτη»;

Ποια «δίαιτα του στρατιώτη»;

0
Ποια «δίαιτα του στρατιώτη»;

Το CNNi έβαλε στο μικροσκόπιο μια από τις δίαιτες που κάνουν θραύση στο ίντερνετ και η οποία υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Ονομάζεται «στρατιωτική δίαιτα». Είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα μόλις τριών ημερών, το οποίο υποτίθεται ότι εφαρμόζει ο στρατός και το ναυτικό των ΗΠΑ, και ακολουθώντας το κάποιος μπορεί να χάσει άμεσα 5 κιλά. Είναι όμως έτσι; ΦΩΤΟ: Department of Defense/CNNi

Το CNNi έβαλε στο μικροσκόπιο μια από τις δίαιτες που κάνουν θραύση στο ίντερνετ και η οποία υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Ονομάζεται «στρατιωτική δίαιτα». Είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα μόλις τριών ημερών, το οποίο υποτίθεται ότι εφαρμόζει ο στρατός και το ναυτικό των ΗΠΑ, και ακολουθώντας το κάποιος μπορεί να χάσει άμεσα 5 κιλά. Είναι όμως έτσι;

ΠΗΓΗ: cnn.gr | ΦΩΤΟ: Department of Defense/CNNi

Το καλοκαίρι έχει έρθει και όπως συνηθίζεται αυτή την περίοδο πολλοί  αναζητούν στο διαδίκτυο δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα. Παρότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι ειδικά οι στερητικές δίαιτες-εξπρές ουδέν αποτέλεσμα έχουν, ουκ ολίγοι αφήνονται να παραπλανηθούν από προγράμματα …πείνας, ταλαιπωρώντας ταυτοχρόνως τον οργανισμό τους.

Το CNNi έβαλε στο μικροσκόπιο μια από τις δίαιτες που κάνουν θραύση στο ίντερνετ και η οποία υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Ονομάζεται «στρατιωτική δίαιτα». Είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα μόλις τριών ημερών, το οποίο υποτίθεται ότι εφαρμόζει ο στρατός και το ναυτικό των ΗΠΑ, και ακολουθώντας το κάποιος μπορεί να χάσει άμεσα 5 κιλά. Ειδικοί μιλώντας στο CNNi επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει η συγκεκριμένη δίαιτα-εξπρές. Η διατροφολόγος Ελέιν Μαγκί εξηγεί ότι: «Με αυτές τις δίαιτες που περιλαμβάνουν τροφές με λίγες θερμίδες και λίγους υδατάνθρακες, χάνετε κυρίως νερό και μυς». Αν και για λίγες ημέρες η ζυγαριά μπορεί να δείξει απώλεια βάρους, με το που το άτομο ξεκινήσει να τρώει και πάλι φυσιολογικά, το βάρος θα επανέλθει.

Δείτε τη περιλαμβάνει ανά ημέρα η εν λόγω δίαιτα και τα σχόλια της ειδικού πατώντας εδώ

Γιατί ονομάζεται στρατιωτική δίαιτα; Αναρτήσεις, bloggers και YouTubers υποστηρίζουν ότι αυτό το τριήμερο διατροφικό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από διατροφολόγους του αμερικανικού στρατού για να χάνουν εύκολα κιλά οι νεοσύλλεκτοι. Ωστόσο, το CNNi επικοινώνησε με γνώστες, ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί για προγράμματα διατροφής με το στρατό και το σχόλιο ήταν πώς ούτε ξέρουν για μια τέτοια δίαιτα ούτε ο  στρατός χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Πώς δίαιτες αυτές παραπληροφορούν. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές τέτοιες δίαιτες, γιατί οι άνθρωποι αναζητούν τον εύκολο τρόπο. Οι σχετικές αναρτήσεις ισχυρίζονται ότι το διαιτολόγιο που παρουσιάζουν είναι σε συνεργασία με ερευνητικό κέντρο ή προϊόν πολυετούς έρευνας. Εκτός αυτού, οι ιστοσελίδες που τις προωθούν συνήθως βάζουν παραπλανητικούς τίτλους ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του χρήστη.
Ο σωστός τρόπος απώλειας βάρους.

Η Νταϊάνα Ντράιερ συμβουλεύει: «Εγώ θα πρότεινα μια τριήμερη, ειδική δίαιτα σε κάποιον, μόνο και μόνο για να ξεκινήσει η απώλεια βάρους. Συστήνω την αύξηση της πρόσληψης νερού και την αποφυγή τροφών που είναι πλούσιες σε άμυλο και υδατάνθρακες -όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και το ρύζι- καθώς και γλυκών για μια εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μειώνονται οι θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός αλλά σε συνδυασμό με το νερό, δίνεται κίνητρο (στον οργανισμό) να χάσει βάρος. Όσον αφορά στις πόσιμες θερμίδες, η διαιτολόγος και αρθρογράφος του CNNi σε θέματα υγείας προτείνει υγιεινές λύσεις. Αντί δηλαδή κάποιος να πιει ένα αναψυκτικό, θα ήταν προτιμότερο να φτιάξει ένα smoothie ή ένα φυσικό χυμό.

Για τη δε …στρατιωτική δίαιτα των τριών ημερών, που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, η Ντράιερ καταλήγει: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα γιατρό ή ειδικό να υποστηρίζει ότι αυτή η δίαιτα είναι υγιής ή επωφελής καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com