Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Peloponnese Food Stories – Τρίτος σταθμός, το Παράλιο Άστρος

Peloponnese Food Stories – Τρίτος σταθμός, το Παράλιο Άστρος

0
Peloponnese Food Stories – Τρίτος σταθμός, το Παράλιο Άστρος

Το γαστρονομικό φεστιβάλ μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με φόντο την πελοποννησιακή γη.

Το Παράλιο Άστρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας-ΠΕ Αρκαδίας, θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού», που μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη, συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με φόντο την πελοποννησιακή γη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 7 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Παράλιου Άστρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

H αυθεντική και βιωματική εμπειρία, η οποία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, θέτει στο επίκεντρο  την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Άννα Καλογεροπούλου αναφορικά με την επερχόμενη εκδήλωση  στο Παράλιο Άστρος, τόνισε χαρακτηριστικά:

«To Peloponnese Food Stories θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κ. Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας:

«Mέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

Η 3η εκδήλωση του Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο  Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε:

«Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!»

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 7295620.

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com