Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών από φέτος για τα κονιάκ XO

Παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών από φέτος για τα κονιάκ XO

0
Παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών από φέτος για τα κονιάκ XO

PLANET FOOD | Τουλάχιστον 10 ετών θα πρέπει να είναι το κονιάκ που θα διατίθεται στο εμπόριο από 01.04.18 για να δικαιούται την ένδειξη ΧΟ (Extra Old).

Τουλάχιστον 10 ετών θα πρέπει να είναι το κονιάκ που θα διατίθεται στο εμπόριο από 01.04.18 για να δικαιούται την ένδειξη ΧΟ (Extra Old).

To κονιάκ ΧΟ (Cognac Extra Old) που θα διατίθεται στο εμπόριο από την 1η Απριλίου του 2018 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 ετών, για να φέρει τη σχετική ένδειξη, και όχι 6 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το νεαρότερο από τα αποστάγματα που ενδέχεται να το συνθέτουν θα πρέπει να έχει υποστεί το λιγότερο 10ετή παλαίωση. 

«Στην πράξη, ήδη υπάρχουν πολλά κονιάκ ΧΟ, των οποίων το νεότερο eau-de-vie ξεπερνά σε ηλικία τα 10 χρόνια. Ωστόσο, το μέτρο αυτό έχει στόχο να εναρμονίσει περισσότερο τον κανονισμό με την πραγματικότητα της αγοράς και να κάνει ακόμη πιο ποιοτικά τα ΧΟ», ανακοίνωσε το Εθνικό Διεπαγγελματικό Γραφείο του Κονιάκ (BNIC) της Γαλλίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του εγχειριδίου ποιότητας του κονιάκ της 15ης Ιανουαρίου 2015, από την 1η Απριλίου 2018 και μετά κάθε eau-de-vie του κονιάκ που θα διατίθεται στο εμπόριο χύμα ή προσυσκευασμένο, θα πρέπει να ελέγχεται ώστε να διαπιστώνεται ότι είναι ηλικίας 10 ετών.

Το εκλεκτό, ευγενές και φίνο απόσταγμα είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς προπαρασκευής: ζύμωσης του κρασιού που προέρχεται από τους αμπελώνες της περιοχής Κονιάκ στη νοτιοδυτική Γαλλία, διπλής απόσταξής του και τοποθέτησής του αρχικά σε βαρέλια για να πάρει το πρώτο του χρώμα και να αποβάλει τις τανίνες του και της μετέπειτα τοποθέτησής του σε άλλα βαρέλια για τη διαδικασία της ωρίμανσης. Περισσότερα για το κονιάκ εδώ.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!