Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Επισκέψιμα οινοποιεία και γευσιγνωσίες

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Επισκέψιμα οινοποιεία και γευσιγνωσίες

0
Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Επισκέψιμα οινοποιεία και γευσιγνωσίες

ΚΡΑΣΙ | Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

ΚΡΑΣΙ | Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων την Κυριακή 14 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού) θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2019 εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

– Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας

– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου

– Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

– Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

Οι ενδιαφερόμενοι, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα μπορούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα να επισκέπτονται τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν από τις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών:

Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος T. 2310281617 – e. [email protected] – www.winemakersofnorthgreece.gr 

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) T. 2233080324 & 210 8075512 – e. [email protected]www.enoake.gr 

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (EN.O.A.A.) Τ. 2294032508, e. [email protected]www.enoaa.gr 

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.) Τ. 6979116736, e. [email protected] -www.peloponnesewineroads.com 

Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.) T. 22420 69860 – E. [email protected] – F: /Aegean islands wines – #aegeanislandswines

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) T. 2816007940 – e. [email protected]www.winesofcrete.gr ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org

Σημειώνεται ότι στα οινοποιεία τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοιού COVID-19. Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.