Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Ο «Βασιλιάς των Βασιλέων» των Ντάκιρι στο «El Floridita»

Ο «Βασιλιάς των Βασιλέων» των Ντάκιρι στο «El Floridita»

0
Ο «Βασιλιάς των Βασιλέων» των Ντάκιρι στο «El Floridita»

Το θρυλικό μπαρ της Αβάνας γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια του.

Με τη διεξαγωγή ενός μοναδικά μεθυστικού διαγωνισμού, γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια λειτουργίας του, το εμβληματικό μπαρ της Κούβας στην Αβάνα «Ελ Φλοριντίτα», γνωστό ως λίκνο του Ντάκιρι, του δημοφιλούς λεμονάτου κοκτέιλ με βάση -τι άλλο;- το ρούμι. Η διοργάνωση θα αναδείξει τον «Βασιλιά των Βασιλέων του Ντάκιρι». Χαράς ευαγγέλια, δηλαδή, για τους τουρίστες και τους ντόπιους, καθώς απολαμβάνουν δωρεάν το διάσημο κοκτέιλ που παρασκευάζουν οι διαγωνιζόμενοι.

«Το σύμβολο αυτό της κουλτούρας της πόλης μας αποτυπώνει μια ιστορία δύο και πλέον αιώνων, αντιπροσωπεύοντας την καλύτερη παράδοση της κουβανέζικης ποτοποιίας» λέει ο Αριέλ Μπλάνκο, διευθυντής του φημισμένου μπαρ. Και συμπληρώνει: «Είναι ένας χώρος λατρείας του Ντάκιρι, όπου γενεές από μπάρμεν έχουν μεταδώσει η μία στην άλλη τη σοφία τους».

Το μπαρ-θρύλος άνοιξε το 1817 ως «Pina de Plata» (Ασημένιος Ανανάς) από τον πρωτοπόρο στον χώρο Κονσταντίνο Ριμπαλάγκουα. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Ελ Φλοριντίτα» και έγινε η απαραίτητη στάση όσων ήθελαν να απολαύσουν το «τοπικό» ποτό διαλέγοντας ανάμεσα σε 17 είδη ντάκιρι…

Σήμερα, βέβαια, έχει μεταβληθεί σε νούμερο ένα τουριστικό hot spot, όπου μπορείς ακόμη και να φωτογραφηθείς παρέα με το άγαλμα του Χεμινγουέι (σε φυσικό μέγεθος) και να διαλέξεις ανάμεσα σε 17 είδη Ντάκιρι, ωστόσο τόσο ο χώρος όσο και η διακόσμηση εξακολουθούν να δημιουργούν μια ανυπέρβλητη ατμόσφαιρα. 

Στο διαγωνισμό μετέχουν οκτώ μπάρμεν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια θεωρούνται «βασιλιάδες του Ντάκιρι», παρασκευάζοντας ευφάνταστα κοκτέιλ στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό.

«Το El Floridita είναι ο τόπος που γεννήθηκε το Ντάκιρι και κάθε κουβανέζος μπάρμαν που αγαπά τη δουλειά του λατρεύει αυτό το ποτό», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάρλον Ριέρα, νικητής του διαγωνισμού το 2014. Μπάρμεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή μετέχουν επίσης στο διήμερο διαγωνισμό. Το κοκτέιλ του νικητή θα περιληφθεί μελλοντικά στον κατάλογο του μπαρ.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.