Αρχική Διατροφή Doctor Food Ο καφές …φέρνει μακροημέρευση, λέει νέα μελέτη

Ο καφές …φέρνει μακροημέρευση, λέει νέα μελέτη

0
Ο καφές …φέρνει μακροημέρευση, λέει νέα μελέτη

DOCTOR FOOD | Έρευνα συνδέει τον καφέ με τη μακροζωία

DOCTOR FOOD | Έρευνα δέκα χρόνων συνδέει τον καφέ με τη μακροζωία

Μια νέα μελέτη συνδέει την κατανάλωση καφέ με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με τη USA Today. Οι ερευνητές μελέτησαν μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έπιναν 1 με 8 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, και τα αποτελέσματα της δεκαετούς παρατήρησης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό JAMA. 

«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα είχαν περίπου 12% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ», δήλωσε η Erikka Loftfield, ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ. 

Στη μελέτη που βασίστηκε σε πληθυσμιακές ομάδες, αποτελούμενες από άτομα ηλικίας 38 έως 73 ετών, επιτελέσθηκε η σύνδεση μεταξύ καφέ και υγείας, ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι ο καφές είναι όντως η αιτία της μακροζωίας αυτών των ανθρώπων. Ο Howard Bauchner, αρχισυντάκτης του ιατρικού περιοδικού JAMA και του δικτύου JAMA, σημείωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδόν όλες οι μελέτες για τον καφέ είναι ακριβώς μελέτες σύνδεσης.

Μια μετα-μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό British Medical Journal BMJ εξέτασε περισσότερες από 200 προηγούμενες μελέτες καταλήγοντας πως τρία έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα οφέλη στην υγεία απ’ ό,τι προβλήματα. 

Επίσης πέρυσι, Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 64% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όσους ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν έπιναν καφέ. Δύο ακόμη μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Annals of Internal Medicine συνδέουν την κατανάλωση καφέ με μια μεγαλύτερη ζωή. 

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι γιατροί που προειδοποιούν να μην ξεκινήσει κανείς τη συνήθεια του καφέ, εφόσον μέχρι τώρα δεν καταναλώνει. Άλλωστε ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg, στη Βαλτιμόρη, προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος να γνωρίζουμε εάν ο καφές προλαμβάνει τις χρόνιες ασθένειες και μειώνει τη θνησιμότητα, διότι πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες που δεν σταθμίζονται μπορεί να καθορίζουν τα αποτελέσματα των μελετών συσχέτισης/σύνδεσης. 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!