Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιά λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιά λόγω σαλμονέλας

0
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιά λόγω σαλμονέλας

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κυπριακή σεφταλιά λόγω σαλμονέλας.

Ενημέρωση για ανάκληση κυπριακής σεφταλιάς εξέδωσε σήμερα ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, η οποία στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων – Έλεγχος για Salmonella spp. και ύστερα από σχετικές δοκιμές που διενεργήθηκαν στα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατεψυγμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «AVGOUSTINOS Σιεφταλιά – Traditional Cyprus Sheftalia», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής: 15.06.17 και ημερομηνία λήξης: 15.12.2018. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD», Κύπρος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφίες συσκευασίας από ΕΦΕΤ κάτω), να μην το καταναλώσουν.

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com