Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μη ασφαλή μουστοκούλουρα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μη ασφαλή μουστοκούλουρα

0
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μη ασφαλή μουστοκούλουρα

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Δείτε επωνυμία, παρτίδα και συσκευασία του ανακληθέντος προϊόντος, το οποίο δεν πρέπει να καταναλωθεί.

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Δείτε επωνυμία, παρτίδα και συσκευασία του ανακληθέντος προϊόντος, το οποίο δεν πρέπει να καταναλωθεί.

Μουστοκούλουρα ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς μπορεί να αποβούν επιβλαβή για την υγεία.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ 350 γρ., ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 01/08/2021 και αριθμό παρτίδας LOT 1111421, που παράγεται από την εταιρεία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΟΣ Ε.Π.Ε.».

Το προϊόν, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κάτω) να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.