Μου άρεσε

0

Μου άρεσε πολύ η ταβέρνα «Αλέξανδρος» στον Προφήτη Ηλία της Ν.Τίρυνθας. Ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Βλαχόπουλος έχει φτιάξει ένα καλό και πολύ τίμιο μαγαζί, σερβίρει ζαρζαβατικά από το μποστάνι του, ζυμωτό ψωμί, λάδι από βιολογικό ελαιώνα και κρέατα (χοιρινό και αρνιά) από τη φάρμα της οικογένειας. Η μαμά, κ. Σοφία, μεγάλη μαγείρισσα στην κατσαρόλα και στους μεζέδες, και ο άλλος της γιος μάστορας στο ψήσιμο. Αν βρεθείτε στην περιοχή εμπιστευθείτε την όρεξή σας στα μαγικά τους χέρια οπωσδήποτε. Θα πληρώσετε γύρω στα 15-18 ευρώ με κρασί από το δικό τους αμπέλι.

Μου άρεσε το ψητό μανούρι Γρεβενών ΓΙΑΜ, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη και αρτυμένο με λαδολέμονο, που βρήκα στα ράφια του Παντοπωλείου της Μεσογειακής Διατροφής. Απίθανη γεύση, πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτή που έχει μόνο του το τυράκι. Τα τελευταία χρόνια η Αύρα Πανουσοπούλου κάθε φορά που ανοίγω ένα από τα μαγικά βαζάκια της με τις τυρολιχουδιές και τα γιαουρτοτυράκια της με εκπλήσσει ευχάριστα. Και νομίζω ότι η φήμη της έχει ξεπεράσει κατά πολύ την Αγιά της Λάρισας, όπου έχει το εργαστήριό της.

Προηγούμενο άρθρο Kerasma
Επόμενο άρθρο Δε μου άρεσε
Όνομα: Κωνσταντίνα Αθανασίου Γεννήθηκε: Στη Λαμία το 1959. Μεγάλωσε: Μέχρι τα 18 εκεί που γεννήθηκε, σα γνήσια επαρχιωτοπούλα. Τώρα μεγαλώνει στην πρωτεύουσα και μεγαλώνει επίσης και δύο παιδιά. Σπούδασε: στο Εθνικό Μετσόβιο Πολ...[»]
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.