Αρχική Ειδήσεις Μαύρη ντομάτα δημιούργησαν Ισραηλινοί επιστήμονες

Μαύρη ντομάτα δημιούργησαν Ισραηλινοί επιστήμονες

0

Νέα ποικιλία μαύρης ντομάτας ανέπτυξαν Ισραηλινοί επιστήμονες από την εταιρεία Technological Seeds. «Υπόσχονται» επίσης κόκκινα λεμόνια και καρότα-ουράνιο τόξο.

mavri domata600.jpg

Νέα ποικιλία μαύρης ντομάτας ανέπτυξαν Ισραηλινοί επιστήμονες από την εταιρεία Technological Seeds. «Υπόσχονται» επίσης κόκκινα λεμόνια και καρότα-ουράνιο τόξο.

Πρόκειται για την ντομάτα «Μαύρος Γαλαξίας», που θα βρίσκεται στην αγορά σε έναν χρόνο. Αυτή η ποικιλία προήλθε από την διασταύρωση της κοινής τομάτας με άγριες ποικιλίες.
Tο μαύρο χρώμα της οφείλεται σε μια χρωστική ουσία παρόμοια με εκείνη που εντοπίζεται στα μύρτιλλα. Λόγω της φωτοευαισθησίας της συγκεκριμένης ουσίας, όσο περισσότερο αυτή η τομάτα παραμείνει στον ήλιο τόσο πιο μαύρη γίνεται. Αυτό βέβαια συμβαίνει εξωτερικά, γιατί εσωτερικά η μέτριου μεγέθους τομάτα διατηρεί το έντονο κόκκινο χρώμα της.
«Αν και μαύρη, η συγκεκριμένη υβριδική ποικιλία τομάτας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες» αναφέρουν οι ειδικοί. Τονίζουν μάλιστα, ότι η χρωστική ουσία ευθύνεται για αυτό, καθώς συγκεντρώνει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και Βιταμίνης C.
Εμπορικός στόχος της εταιρείας, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος του νέου της προϊόντος, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο «Μαύρος Γαλαξίας» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης Arava, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει στη σαλάτα μας μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλες υβριδικές δημιουργίες όπως τα κόκκινα λεμόνια και τα καρότα-ουράνιο τόξο.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Συμπέρασμα: ευτυχώς που υπάρχει και η επιστημονική έρευνα να βρίσκει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.