Αρχική Ειδήσεις MasterChef4: Η Ντέμη, ο Τζον και η Κατερίνα κερδίζουν τις εντυπώσεις

MasterChef4: Η Ντέμη, ο Τζον και η Κατερίνα κερδίζουν τις εντυπώσεις

0
MasterChef4: Η Ντέμη, ο Τζον και η Κατερίνα κερδίζουν τις εντυπώσεις

TV COOKING | Το MasterChef 4 έκανε τα δύο πρώτα βήματά στο τηλεοπτικό στερέωμα. Κατά τα φαινόμενα, κέρδισε τόσο την τηλεθέαση όσο και το… Twitter. Στη μεν τηλεθέαση το μαγειρικό reality του Star χτύπησε πρωτιές τόσο στο γενικό κοινό όσο και στο δυναμικό. Στο δε ελληνικό Twitter έγινε το νούμερο 1 trend.

TV COOKING | Το MasterChef 4 έκανε τα δύο πρώτα βήματά στο τηλεοπτικό στερέωμα. Κατά τα φαινόμενα, κέρδισε τόσο την τηλεθέαση όσο και το… Twitter. Στη μεν τηλεθέαση το μαγειρικό reality του Star χτύπησε πρωτιές τόσο στο γενικό κοινό όσο και στο δυναμικό. Στο δε ελληνικό Twitter έγινε το νούμερο 1 trend. 

Οι κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος φαίνεται πως ικανοποίησαν τις προσδοκίες του τηλεοπτικού κοινού, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ μαγειρικής και… τηλεόρασης. Σε αυτή τη φάση της επιλογής των διαγωνιζόμενων, οι κριτές αρκετές φορές βρέθηκαν στην καθόλου ευχάριστη θέση να πουν σε διαγωνιζόμενους ότι δεν τα καταφέρνουν καλά στην κουζίνα. Πράγμα που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο με όσους εξ αυτών νομίζουν ότι …τα καταφέρνουν.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις

Η Ντέμη με τη vegan κρεμμυδόσουπα

Στο πρώτο επεισόδιο τις εντυπώσεις τις κέρδισε η Ντέμη. Η Ντέμη είπε ότι: «Θέλω να δείξω πως είναι σήμερα να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και επιτέλους η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να το βλέπει ξεκάθαρα ότι υπάρχει και να μην συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.» Σίγουρα η συμμετοχή της Ντέμης και ο τρόπος που την στήριξαν οι κριτές συνιστούν ένα καθαρό κοινωνικό statement. Από μαγειρικής σκοπιάς, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την πορεία της γιατί τη Ντέμη είναι vegan. Θα μπορέσει ο βιγκανισμός να συνδυαστεί με απαιτητική μαγειρική; Πάντως η βίγκαν κρεμμυδόσουπα που έφτιαξε η Ντέμη της χάρισε την ποδιά του MasterChef 4. Θα καταφέρει άραγε στην πορεία του διαγωνισμού να διαχειριστεί με επιτυχία υλικά που δεν είναι βίγκαν;

Ο Τζον με το φιλιππινέζικο μουσακά

O δεύτερος διαγωνιζόμενος που κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν ο Τζον ο οποίος κατάγεται από τις Φιλιππίνες αλλά ζει κι εργάζεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Ο Τζον είχε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα μαγειρικά ιδέα μέχρι τώρα στον διαγωνισμό, φτιάχνοντας έναν φιλιππινέζικο μουσακά. Στην ερώτηση «τι είναι ο φιλιππινέζικος μουσακάς», απάντησε με χιούμορ «ένας μουσακάς που φτιάχνει ένας Φιλιππινέζος». Στην πραγματικότητα, ο Τζον εισήγαγε στοιχεία της φιλιππινέζικης κουζίνας στο πιο παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Δηλαδή έβαλε χοιρινό κιμά παρασκευασμένο όπως στη φιλιππινέζικη κουζίνα, ενώ χρησιμοποίησε γάλα καρύδας και τζίντζερ για την μπεσαμέλ. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε ιδιαίτερα τους κριτές και ο Τζον πήρε με το σπαθί του την ποδιά του MasterChef.

H Kατερίνα με τη βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες

Η Κατερίνα ζει στη Γερμανία κι εργάζεται ως κομμώτρια. Πρόσφατα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο χειρίστηκε με θάρρος. Η Κατερίνα ετοίμασε μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με σοταρισμένες γαρίδες. Το γευστικό αποτέλεσμα άρεσε πολύ στους κριτές και χάρισε στην Κατερίνα την ποδιά του MasterChef. Αυτό που μπορούμε εμείς να πούμε ως τηλεθεατές ήταν ότι το πιάτο της ήταν μακράν το πιο όμορφο μέχρι τώρα στο διαγωνισμό.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com