Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Majestic Wine: Στοκάρει 1.000.000 κρασιά ενόψει Brexit

Majestic Wine: Στοκάρει 1.000.000 κρασιά ενόψει Brexit

0
Majestic Wine: Στοκάρει 1.000.000 κρασιά ενόψει Brexit

PLANET FOOD | Εταιρείες προσπαθούν να οργανωθούν απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εξόδου χωρίς συμφωνία.

PLANET FOOD | Εταιρείες προσπαθούν να οργανωθούν απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εξόδου χωρίς συμφωνία.

Η βρετανική εταιρία πώλησης κρασιών Majestic Wine ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συγκεντρώσει αποθέματα για να μην έχει έλλειψη τη νέα χρονιά που είναι προ των πυλών, στην περίπτωση που υπάρξει Brexit χωρίς τη συμφωνία.

Η εταιρία λιανικής εξήγησε σε ανακοίνωσή της στην οποία παρουσίαζε τα αποτελέσματά της του εξαμήνου ότι προβλέπει να συγκεντρώσει επιπλέον αποθέματα αξίας 5 έως 8 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 6 έως 9 εκατ. ευρώ) έως τα τέλη Μαρτίου, που είναι η ημερομηνία έναρξης ισχύος του Brexit. Στόχος είναι “να αμβλυνθεί κάθε πιθανή αναστάτωση της αλυσίδας εφοδιασμού λόγω του Brexit τον Μάρτιο του 2019”.

Η εφημερίδα Guardian διευκρίνισε ότι τα αποθέματα αυτά θα αριθμούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο επιπλέον φιάλες γαλλικών, ισπανικών και ιταλικών κρασιών.

Η Majestic Wine προστίθεται στις εταιρίες που έχουν ήδη προβλέψει αποθέματα πρώτων υλών, φαρμάκων και άλλων διατροφικών προϊόντων, φοβούμενες μήπως η δραστηριότητά τους πληγεί από τις συνέπειες ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, με πιθανή την επαναφορά των τελωνειακών ελέγχων.

Ο κολοσσός υπηρεσιών εστίασης Compass ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει αποθέματα, όπως και ο όμιλος αγροτροφίμων Premier Foods που θα διαθέσει 10 εκατομμύρια στερλίνες για τον ίδιο σκοπό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.