Αρχική Ειδήσεις «Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες

«Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες

0
«Μαγειρεύοντας» στην Ανταρκτική στους -70°C – Απίστευτες εικόνες

PLANET FOOD | Ο Cyprien Verseux είναι ένας από τους επιστήμονες που ζει στην πιο απομακρυσμένη βάση του πλανήτη: το κέντρο Concordia.

PLANET FOOD | Ο Cyprien Verseux είναι ένας από τους επιστήμονες που ζει στην πιο απομακρυσμένη βάση του πλανήτη: το κέντρο Concordia.

Ο σταθμός Concordia είναι το πιο απομακρυσμένο ερευνητικό κέντρο του πλανήτη -ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτή τη βάση- και στελεχώνεται από επιστήμονες και τεχνικούς που εργάζονται σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης.

Ο Cyprien Verseux είναι ένας απ’ αυτούς τους αποφασισμένους και σίγουρα ανθεκτικούς όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά ανθρώπους που υπηρετεί την επιστήμη του διαμένοντας εκεί.

Είναι αστροβιολόγος και μελετητής των μυστικών των πάγων και η περιοχή θεωρείται ιδανική για το πεδίο του. 

Βυθισμένη στον πάγο τής τόσο απομονωμένης και τόσο αφιλόξενης γωνιάς της Γης, όπου ούτε βακτήριο δεν μπορεί να επιβιώσει, η βάση αυτή είναι ό,τι πλησιέστερο σε συνθήκες …Άρη θα μπορούσε να μελετήσει κανείς παραμένοντας στη Γη. Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι όντως ζουν σε έναν άλλο πλανήτη.

«Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες κάτω από τους -80 °C το χειμώνα», εξήγησε ο Verseux στο Bored Panda. «Εννέα μήνες το χρόνο, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει από εδώ {…} Είναι τόσο το κρύο που τα οχήματα είναι αδύνατον να μετακινηθούν. Σήμερα είμαστε στη βάση 13 άτομα: τεχνικοί, επιστήμονες, ο μάγειρας και ο γιατρός». 

Για πλάκα -και όχι φυσικά από κάποια διάθεση για πραγματικό πικνίκ- ο Cyprien Verseux βγήκε από το σταθμό και κατέγραψε με το φακό του τι συμβαίνει αν προσπαθήσει να …μαγειρέψει κανείς εκεί έξω. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, κανένα φότοσοπ δεν έχει επέμβει εδώ, τα υλικά απλώς παγώνουν και …βγάζουν τη γλώσσα στη βαρύτητα.

Όλες οι φωτογραφίες απ’ το twitter του: twitter.com/CyprienVerseux 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.