Αρχική Ειδήσεις Κρασί από τον αμπελώνα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Μαρξ

Κρασί από τον αμπελώνα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Μαρξ

0
Κρασί από τον αμπελώνα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Μαρξ

PLANET FOOD | Mε αφορμή την 200ή επέτειο από τη γέννησή του

PLANET FOOD | Mε αφορμή την 200ή επέτειο από τη γέννησή του.

Εν μέσω εκτενών φιλοσοφικών συζητήσεων, πολιτικών στοχασμών και ιστορικών εκδηλώσεων με αφορμή την 200ή επέτειο από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, εμφανίστηκε και ένα κρασί από τον πρώην αμπελώνα της οικογένειας Μαρξ. 

Η οικογένεια του Μαρξ είχε τον αμπελώνα έκτασης πάνω από δύο εκτάρια για περίπου τρεις δεκαετίες. Ο πατέρας του Καρλ Μαρξ, δικηγόρος στην Τριρ, Χάινριχ Μαρξ είχε αποκτήσει το κτήμα ως επένδυση. «Εκείνη την εποχή οι εύπορες οικογένειες είχαν αμπελώνες» λέει ο Φον Σούμπερτ, οι πρόγονοί του οποίου αγόρασαν τον αμπελώνα των Μαρξ στο Μέρτεσντορφ το 1882.

«Έχουμε εμφιαλώσει 1.300 μπουκάλια» αναφέρει στο Dpa ο οινοποιός, Μάξιμιν φον Σούμπερτ, από τον αμπελώνα κοντά στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, τη γενέτειρα του Μαρξ. Πρόκειται για ένα Ρίζλινγκ του 2016 που φέρει την ονομασία «Das Kapital», όπως είναι ο γερμανικός τίτλος του εμβληματικού έργου του Μαρξ «Το Κεφάλαιο». Το κρασί αυτό διατέθηκε δωρεάν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του Γερμανού φιλόσοφου και οικονομολόγου. Όσοι δεν το γεύτηκαν στις εκδηλώσεις, μπορούν να το βρουν διαθέσιμο σε κατάστημα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι του Μαρξ. 

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα κρασί από τον αμπελώνα της οικογένειας Μαρξ», λέει ο ιδιοκτήτης Ότι Μπούσινγκ. Υπάρχουν και άλλα κρασιά που επιχειρείται να συνδεθούν με τον Καρλ Μαρξ, δεν υφίσταται όμως πραγματική σύνδεση, υποστηρίζει. «Δεν έχουν καμία σχέση με τον Καρλ Μαρξ ή την οικογένειά του» αναφέρει ο Μπούσινγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.