Αρχική Ειδήσεις Κούβα: Πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη και απολύθηκαν

Κούβα: Πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη και απολύθηκαν

0
Κούβα: Πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη και απολύθηκαν

PLANET FOOD | Η χώρα αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

PLANET FOOD | Η χώρα αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

Εργαζόμενοι σε ένα κουβανέζικο σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

Η κρατική εφημερίδα της Κούβας Granma, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε την Παρασκευή ότι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά τη δημοσίευση του περιστατικού σε ιστολόγιο Κουβανού δημοσιογράφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης αυτής σε σουπερμάρκετ στην Αβάνα.

Μια ομάδα «νεαρών γεροδεμένων ατόμων», «οργανωμένοι οιονεί στρατιωτικό τρόπο» εμφανίστηκαν στο κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά αγόρασαν 150 κασόνια που το καθένα είχε 100 μήλα, ανέφερε ο δημοσιογράφος, Γιορέλ Σάντσεθ. Όλο το φορτίο ήταν για έναν μόνο πελάτη. Ο αγοραστής πλήρωσε 45 σεντς ανά μήλο, σύμφωνα με την απόδειξη που συνοδεύει το κείμενο της δημοσίευσης στο ιστολόγιο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κούβα – που συχνά αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως φρούτα, βούτυρο, γάλα και μπίρα – κάποιος να αγοράζει μεγάλη ποσότητα τροφίμου και έπειτα να τα μεταπουλά σε καταστήματα λιανικής σε υψηλότερη τιμή. Η Granma τόνισε ότι οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ – ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας Cimex Corporation– απολύθηκαν.

Η Κούβα εισάγει σχεδόν το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνουν οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, εκ των οποίων και μήλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Cubadebate.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com