Αρχική Ειδήσεις Καθησυχαστικοί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ και ο υπουργός για την απειλή στα τρόφιμα

Καθησυχαστικοί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ και ο υπουργός για την απειλή στα τρόφιμα

0
Καθησυχαστικοί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ και ο υπουργός για την απειλή στα τρόφιμα

ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Με σημερινές τους δηλώσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξηγούν πώς έχει η κατάσταση.

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν τόσο ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας, όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ως προς τις απειλές για δηλητηρίαση με οξύ συγκεκριμένων διατροφικών προϊόντων μαζικής κατανάλωσης.

«Ο απλούστερος τρόπος προστασίας των καταναλωτών είναι η απομάκρυνση των προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ» δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας. Εξήγησε πως η απειλή αφορά συγκεκριμένες συσκευασίες προϊόντων, οι οποίες πωλούνται μόνο σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -και όχι σε μικρότερα καταστήματα- και ότι το διάστημα της απειλής να είναι αυτό μεταξύ 20-25 Δεκεμβρίου, συνεπώς όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα νωρίτερα, είναι ασφαλείς. «Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει πρόβλημα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεργάζονται άψογα για την απομάκρυνση των απειλούμενων προϊόντων από τα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Απ’ την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συμπλήρωσε στο ΣΚΑΪ ότι οι εταιρείες έχουν ήδη αποσύρει τα επίφοβα προϊόντα από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν πωληθεί στους καταναλωτές. Στελέχη από τις τρεις εταιρείες που μίλοντας στον ίδιο σταθμό σχολίασαν ότι πλήττονται προϊόντα ελληνικής παραγωγής, με συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αγρότες, και ότι θεωρούν το γεγονός ύποπτο. Ζήτησαν δε τη συνδρομή των δικαστών και αστυνομικών αρχών για διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα επίμαχα προϊόντα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο ΕΦΕΤ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!