Αρχική Ειδήσεις Η «Mona Lisa» σε ρυζοχώραφο

Η «Mona Lisa» σε ρυζοχώραφο

0
Η «Mona Lisa» σε ρυζοχώραφο

PLANET FOOD | Κάθε χρόνο, από το 1993, στο Inakadate μεταμορφώνουν ιαπωνικά ρυζοχώραφα σε ζωντανά έργα τέχνης, φυτεύοντας διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού.

Την τελευταία του δημιουργία παρουσιάζει το Inakadate, ένα χωριό στην επαρχία Aomori στη βόρεια Ιαπωνία, φημισμένο για την τέχνη των ρυζοχώραφών του: στο πρότζεκτ του φετινού καλοκαιριού απεικονίζονται δύο φημισμένα πορτρέτα γυναικών, ένα από τη δυτική και ένα από την ανατολική ιστορία της τέχνης.

Κάθε χρόνο από το 1993, στο Inakadate μεταμορφώνουν τα ρυζοχώραφα σε ζωντανά έργα τέχνης, φυτεύοντας διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού σε περίτεχνα σχέδια. Φέτος, στο ένα ρυζοχώραφο απεικονίζεται η εμβληματική «Mona Lisa» του μαιτρ της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι και στο άλλο ο πίνακας «Παραλίμνια» του Ιάπωνα καλλιτέχνη του 19ου και 20ού αιώνα Seiki Kuroda, το οποίο είναι ένα πορτρέτο της συζύγου του, Taneko Kaneko.

Για τα πολύπλοκα σχέδια της τέχνης ρυζοχώραφων του Inakadate υπεύθυνος είναι ο πρώην καθηγητής Γυμνασίου Atsushi Yamamoto· χρησιμοποιεί υπολογιστή για να μεταφράσει τις χρωματικές συνθέσεις των πρωτότυπων έργων σε κάτι το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί με μόνον επτά χρώματα ρυζιού που θα φυτευτεί στο χωράφι. Τις φετινές δημιουργίες μπορεί κάποιος να τις δει έως τις αρχές Οκτωβρίου .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.